Vijesti / Društvo

KUD-ovi sjajnim nastupima oduševili na prvom izdanju 'Topličke folklorijade'

KUD-ovi sjajnim nastupima oduševili na prvom izdanju 'Topličke folklorijade'

Kulturno umjetničko društvo 'Toplice' iz Varaždinskih Toplica bilo je domaćin prve 'Topličke folklorijade', festivala kulturne i tradicijske baštine.

Naime, kako bi od zaborava sačuvali kulturno nasljeđe te ga prezentirali svojim sugrađanima i brojnim gostima, članovi KUD-a 'Toplice' odlučili su se za organizaciju ove manifestacije za koju vjeruju da će postati tradicionalna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na premijernom izdanju 'Topličke folklorijade' osim domaćina predstavili su se i članovi KUD-a 'Donji Vidovec' iz Donjeg Vidovca, KUD-a 'Hrvatskih željezničara' iz Varaždina te KUD-a 'Preporod' iz Dugog Sela.

Manifestacija je započela mimohodom društava kroz Toplice, a povorka članova u narodnim nošnjama i u pratnji tamburaških sastava, kretala se od Osnovne škole 'Antuna i Ivana Kukuljevića', zatim ulicama kneza Trpimira i kralja Tomislava sve do crkve sv. Martina.

Tamo je sudionike Folklorijade blagoslovio župnik Stjepan Mostečak, nakon čega je uslijedio bogati program na pozornici na Trgu Republike Hrvatske.

- Prostor Varaždinskih Toplica bogat je vrijednom kulturnom i tradicijskom baštinom. Vjerujemo kako smo prvim izdanjem Folklorijade uspjeli posjetiteljima prenijeti jedan dio tog bogatstva. Zanimanje publike i gostujućih KUD-ova jamstvo su da ovaj festival može postati tradicionalna manifestacija Grada Varaždinskih Toplica, koja će doprinijeti i povećanju kvalitete turističke ponude – poručili su organizatori.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci