Vijesti / Društvo

KOLAPS Putnici svaki dan kasne na posao i nemaju se gdje sakriti od kiše

KOLAPS Putnici svaki dan kasne na posao i nemaju se gdje sakriti od kiše

Radovi na autobusnom kolodvoru započeli su 11. lipnja te je kolodvor privremeno preseljen u Gospodarsku ulicu 56.

Iako je preseljenje kolodvora najavljeno prije par mjeseci i bilo je dovoljno vremena za pripremu, izgleda kao da je u organizaciji došlo do 'kratkog spoja'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlučili smo provjeriti što o svemu misle putnici i nismo naišli na oduševljenje.

Problemi su počeli već u ponedjeljak kada većina putnika nije znala da kolodvor ne radi te da je premješten u Gospodarsku ulicu te su masovno kasnili na autobuse za Zagreb.

- Na stranici nije jasno označeno i napisano da je kolodvor premješten te nije dobro objašnjeno u kojem smjeru koji autobus ide, uz to je velika gužva svaki dan kod Lidla i Varteksa jer još nisu sredili nadvožnjak - rekla je Laura 

Busevi kasne i po pola sata i nema točnog rasporeda u koliko sati kreću s kojeg mjesta.

- Radim u restoranu u centru grada i prema novom rasporedu bus moram čekati kod groblja, a od ponedjeljka svaki dan 25 minuta kasnije dolazim doma. Razumijem da ne mogu i oni sve savršeno složiti, ali mogli su barem objaviti točan raspored u koliko sati bus stiže do koje stanice. Većina nas ili se žuri na posao ili imamo doma druge obaveze - rekla je ogorčena Ana.

- Radim u ljevaonici i svaki dan kasnim na posao po 15 minuta jer prvo moram doći na privremeni kolodvor u Gospodarskoj ulici, a tek onda na bus koji vozi do tvrtke, a u tom dijelu grada su ujutro najveće gužve - rekao je Marko.

Mnogi su nam se požalili i na to da se nemaju gdje sakriti od kiše.

- Na parkiralištu kod groblja postavljen je samo jedan suncobran i kad pada kiša ili je nevrijeme to vam nikako ne može pomoći, a u Ulici braće Radić nalazi se nadstršnica koja je nije dosta velika za broj ljudi koji čeka autobus - rekla je Patricija te dodala kako također svaki dan kasni na posao.

Problemi postoje i na kolodvoru u Gospodarskoj ulici na koje je upozorio i poznati glumac Jan Kerekeš.

- Postavljeno je nekoliko suncobrana i klupa, u slučaju da pada kiša nemam se gdje skloniti. Putujem iz Korenjaka i moram presjedati za Zagreb te doslovno tamo stajati jedan sat jer je povezanost između Općine Maruševec i Varaždina općenito jako loša. Ne razumijem kako se ovo sve nije moglo bolje organizirati - rekao je Vlado.

Utjeha bi mogla biti što ćemo već u rujnu dobiti moderan kolodvor u centru grada.

Podsjećamo, investiciju vrijednu 4 milijuna financirat će tvrtka AP Varaždin, član Presečki grupe.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!