Kliker festival za djecu i mlade na Danima suvremenog plesa

>> Kliker festival za djecu i mlade na Danima suvremenog plesa

Ovogodišnji Dani suvremenog plesa ne samo da će trajati 10 dana i održavati se, uz Varaždin, i u Čakovcu i Novom Marofu, već nam donose još jednu novost. Unutar festivala odvijat će se Kliker festival, mali festival bogat programima posvećenih djeci i mladima, a održava se pod pokroviteljstvom Klikera.

Kliker je prva hrvatska platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske.

> Dani suvremenog plesa

Pokrenut je u rujnu 2013. godine na inicijativu plesne umjetnice Sanje Tropp Frühwald i umjetničke organizacije VRUM, a danas okuplja desetak vrlo aktivnih kazališnih i plesnih organizacija diljem zemlje.

– U okviru Klikera istražuju se novi načini produkcije u kojima mlada publika dobiva priliku aktivnog sudjelovanja u stvaranju scenske umjetnosti i u umjetničkim procesima, pronalaze se aktualni pristupi plesu te se podržava održivi razvoj publike kroz suradnju s profesionalnim umjetnicima, stručnjacima i pedagozima – kaže Tropp Frühwald.

Učitelji plesa – umjetnici i znanstvenici

U sklopu Kliker festivala u Varaždinu će biti održan Koreografski laboratorij KLIK sa gostujućim umjetnicima i znanstvenicima iz cijele Hrvatske i u suradnji sa Sveučilištem Sjever i malim Varaždincima, a završna prezentacija izvest će se u četvrtak, 25. lipnja u 17 sati u Galerijskom centru Varaždin.

Posljednji dan festivala, 28. lipnja u 20 sati u HNK Varaždin bit će izvedena nova hit predstava za mlade The Killer In Me Is The Killer In You My Love, autora Sanje i Tilla Frühwald nastala u koprodukciji Vruma, HNK Varaždin i KD Pinklec.

U Čakovcu će u nedjelju, 21. lipnja, u 18 sati na Trgu Republike plesni kolektiv Brutala izvesti Thinker’s Clock, predstavu koja se na inovativan, virtuozan ali i vrlo emotivan način bavi spajanjem urbanih plesnih stilova, breakdancea i suvremenih plesnih tehnika.

Autor predstave je mladi koreograf Mario Vrbanec.

U Čakovcu će Larisa Navojec održati plesnu projekt-radionicu Re:Rosas / Copy or inpiration?, po uzoru na slavnu belgijsku kompaniju Rosas, a sudionici će prezentirati kreirano u nedjelju 28. lipnja u 18 sati na Trgu Republike.

Tri skockana praščića

Mališani iz Novog Marofa uživat će u čak dvije predstave za najmlađu publiku.

Tri skockana praščića, predstava Plesnog centra Tala, autorica Tamare Curić i Larise Navojec na rasporedu je u petak, 19. lipnja u 10 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin.

Ondje će se u subotu, 27. lipnja u 11 sati izvesti i hvaljena predstava MINIMI, u koprodukciji Vruma, DK Dubrava i Prostora Plus čiji su autori Sanja i Till Frühwald.

Predstave na zabavan i zaigran način govore o prijateljstvu, ravnopravnosti i odrastanju.

Kliker je aktivni član europske mreže FRESH TRACKS EUROPE posvećene razvoju suvremenog plesa za mladu publiku, gdje razvija nove europske suradničke projekte, a podržan je od strane Zaklade Kultura Nova.

Dio programa podržanih kroz rad Klikera uključeni su u projekt Ruksak pun kulture kojeg provodi Ministarstvo kulture RH te su verificirani od Agencije za odgoj i obrazovanje.

Više informacija možete naći na Facebook stranici Dana suvremenog plesa Varaždin (facebook.com/DaysOfContemporaryDanceVarazdin) i Facebook stranici KLIKERA (facebook.com/sretnodrustvo).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije