Vijesti / Društvo

Prvi sljedeći varaždinski rotor bit će izgrađen na raskrižju Krležine i Filićeve

Prvi sljedeći varaždinski rotor bit će izgrađen na raskrižju Krležine i Filićeve

Prvi sljedeći varaždinski rotor iliti kružni tok bit će izgrađen na raskrižju Krležine i Filićeve ulice. Prema zahtjevu Policijske uprave varaždinske, to raskrižje je istaknuto kao prioritet u budućim investicijama u prometnu infrastrukturu na području grada, informacija je koju smo dobili iz Grada Varaždina.

> Otvoren novouređeni rotor u Gospodarskoj ulici

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naravno, razlog za izgradnju rotora na spomenutom raskrižju su učestale prometne nesreće na tome mjestu. Mnogi vozači sjetit će se da je izgradnjom rotora pedesetak metara dalje, na mjestu gdje se Krležina spaja s Ulicom Zrinskih i Frankopana, jedan prometni problem tada riješen, ali istovremeno napravljen novi, ovaj u Filićevoj.

Promijenjeno je tada i pravo prvenstva, glavna ulica postala je Krležina. U prvo vrijeme upravo ta navika vozača koji su dolazili po Filićevoj bila je uzrok prometnim nesrećama. No one su se nastavile i kasnije, jer je raskrižje prilično nepregledno i nesigurno i treba preći preko čak četiri trake vozi li vozač po Filićevoj.

- Želja je da radovi počnu ove godine, ali s obzirom na činjenicu da je u tijeku izrada projektne dokumentacije, a nakon toga je potrebno ishoditi potrebne dozvole za gradnju, realno je očekivati da radovi započnu tijekom 2016. godine - najavljuju iz Grada.

Kako kažu, na području Varaždina postoji još nekoliko raskrižja koja se planiraju, iz razloga povećanja sigurnosti sudionika u prometu, rekonstruirati u narednom periodu. To je raskrižje Zagrebačke i Gospodarske ulice, gdje će se također raditi rotor, zatim raskrižje Optujske ulice, budućeg spoja Bombellesove ulice na Optujsku ulicu i prilazne ceste trgovačkom centru Supernova, raskrižje Optujske ulice i spojne ceste od Bombellesove ulice kod TP Branka, te raskrižje Zagrebačke i Prešernove ulice, gdje će biti postavljeni semafori.

Dio predviđenih rekonstrukcija će financirati Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. Preostali dio će, u skladu s proračunskim mogućnostima, financirati Grad Varaždin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci