Vijesti / Društvo

Županija dodjeljuje priznanje za Žensku kreativnost u ruralnom životu

Županija dodjeljuje priznanje za Žensku kreativnost u ruralnom životu

I ove je godine Povjerenstvo za ravnopravnost spolova raspisalo Pozivni natječaj za dodjelu Javnog priznanja za 'Žensku kreativnost u ruralnom životu', povodom Svjetskog dana seoskih žena 15. listopada.

Cilj je raspisivanja Pozivnog natječaja isticanje osobitosti seoskih žena i senzibilizacija lokalne zajednice o njihovoj velikoj, ali još uvijek neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi te njihovom doprinosu društvenoj zajednici.

Povjerenstvo već punih osam godina provodi projekt 'Ženska kreativnost u ruralnom životu' te svake godine dodjeljuje priznanje i zahvale za sudjelovanje ženama koje svojim djelovanjem utječu na poboljšanje kvalitete života u ruralnim sredinama Varaždinske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Seoske žene danas čine četvrtinu svjetske populacije, sudjeluju u proizvodnji 60-80 % hrane koja se uzgaja, a posjeduju manje od 5% zemlje.

Pozivni natječaj objavljen je na web stranici Varaždinske županije, te se ovim putem pozivaju sve općine, gradove, udruge, turističke zajednice, trgovačka društva, vjerske zajednice i radna tijela jedinica lokalne samouprave te druge pravne osobe da kandidiraju žene za koje smatraju da zaslužuju tu nagradu.

Kriteriji za predlaganje kandidatkinja su: kreativnost i inovativnost u različitim sferama društvenog života, trajni utjecaj na pojedinca i zajednicu, očuvanje i poštivanje tradicijske baštine i okoliša te iznimna hrabrost i ustrajnost u poboljšanju ruralnog života.

Poželjno je priložiti životopis, slike, članke, prethodna priznanja i ostale reference koje dopunjuju obrazloženje prijedloga.

Pozivni natječaj otvoren je do 25. rujna.

Prijedlog se podnosi Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, Franjevački trg 7., s naznakom 'Za natječaj - Ženska kreativnost u ruralnom životu“, zaključno sa 25. rujna, do 12 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci