Udruga Gredica: Predavanje Silvije Kolar Fodor i razmjena sjemenja 3. listopada

U subotu, 3. listopada s početkom u 10 sati, u velikoj dvorani Centra za mlade grada Varaždina održat će se predavanje te razmjena sjemenja.

Odmah nakon predavanja ‘Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet’ biovrtlarke Silvije Kolar – Fodor, održat će se tradicionalna jesenska razmjena sjemenja, čiji je organizator udruga Gredica, u suradnji sa udrugom Biovrt – u skladu s prirodom te Centrom za mlade grada Varaždina.

Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača današnjice. Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice.

Ovim predavanjem se udruga Gredica pridružuje Globalnom pokretu za slobodu sjemenja i akcijama, koji se na svjetskoj razini obilježava od 2. do 16. listopada.

U tom razdoblju diljem svijeta aktivisti, pojedinci i udruge će svojim akcijama, predavanjima, razmjenama sjemenja ‘slaviti’ sjeme, tlo, terirorij, radit će se na stvaranju zemaljske demokracije, koja se temelji na život tlu i živom sjemenju, zdravim zajednicama i živoj ekonomiji.

Predavačica Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom, autorica je stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga ‘U skladu s prirodom’ na Blogosferi Večernjeg lista, suradnica u magazinu za život u skladu s prirodom ‘100 posto prirodno’, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Organizatori pozivaju sve da donesu svoje domaće sjeme te da njegovom razmjenom i uzgojom u vlastitim vrtovima doprinesu očuvanju biološke raznolikosti.

Svi zainteresirani za izlaganje i razmjenu vlastitog organskog sjemenja mogu se javiti na mail gredica.varazdin@gmail.com ili na telefon 092/236-8102 kako bi se osigurao dovoljan broj izlagačkih stolova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije