Vijesti / Društvo

Prometna učilica: Osnovnoškolci se natjecali u poznavanju prometnih pravila

Prometna učilica: Osnovnoškolci se natjecali u poznavanju prometnih pravila

Koliko poznajemo prometna pravila i kako se svakodnevno ponašamo u prometu? Kršimo li prometna pravila svjesno ili nesvjesno? Kako se trebamo ponašati kada smo sudionici u prometu? Ovo su pitanja na koja su učenici OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića 1. – 8. razreda davali svoje odgovore i u Prometnoj učilici pokazali svoje znanje.

'Sigurnije u prometu uz Prometnu učilicu' moto je predavanja kojeg su proveli Sabina Latin, Dragutin te Sandra Kabalin i Mario Rezo iz PU Novi Marof dana 19. i 20. studenoga.

Važnost sigurnosti u prometu, smanjenje broja stradalih, prevencija i podizanje prometne kulture od najranije dobi samo je dio onoga što se željelo postići ovim predavanjem i ovom Učilicom.

Bitno je napomenuti kako ovdje sudjeluju tri veoma važna aspekta koja se u cijeloj priči međusobno isprepliću i nadopunjuju, a to su škola, roditelji i sami učenici.

Organizatori navode da je cilj natjecanja edukacija što većeg broja djece o prometnim propisima i poželjnom ponašanju u prometu te aktivno uključivanje roditelja u prometno obrazovanje i odgoj kroz sadržaje primjerene djeci i roditeljima.

Osim što su učenici ponovili i utvrdili svoje znanje, one najbolje očekuju i brojne vrijedne nagrade – prvo mjesto donijelo je pobjednicima tablet PC ili smartphone, dok su drugoplasirani dobili bicikl i kacigu.

Stoga, upamtimo, zajedničkim snagama i poštivanjem prometnih pravila pazimo na sigurnost onih najmlađih i najugroženijih sudionika u prometu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!