Vijesti / Društvo

U Varaždinu otvoren najveći park za pse u Hrvatskoj!

U Varaždinu otvoren najveći park za pse u Hrvatskoj!

Varaždinke i Varaždinci će od danas, 21. siječnja, moći svoje četveronožne ljubimce odvesti u prvi park za pse, koji je otvorio svoja vrata.

> Počeli radovi na prvom parku za pse: Takvog prostora nema u ovom dijelu Europe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Posebno je zadovoljstvo otvoriti park za pse, koji je napravljen na inicijativu građana i Kinološkog društva. Razgovori o tome su počeli još u listopadu 2014. godine, a evo, danas otvaramo najveći park za pse u Hrvatskoj, koji se prostire na 2400 kvadrata površine. Namijenjen je za istrčavanje i socijalizaciju pasa, podijeljen u dva dijela, za velike i male pse. Nadam se da će naši sugrađani, koji imaju ljubimce, koristiti sve blagodati ovog parka - istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš te dodao kako će u narednim mjesecima na tom prostoru biti postavljena i rasvjeta kako bi park moga biti u uporabi i u noćnim terminima.

- Osim rasvjete, postavit ćemo i vodu kako bi se ljubimci mogli osvježiti. Naravno, treba se pridržavati i pravila jer imati kućnog ljubimca je velika odgovornost. Postoje vreće za otpatke, izmete tako da apeliram da do ovog mjesta vlasnici imaju pse na vodilicama, a opasnije pasmine brnjicu. Ovdje pse mogu pustiti, ali su odgovorni za eventualnu štetu, no vjerujem kako će naši sugrađani biti oprezni.

Park se nalazi na zelenoj površini uz Ulicu Ratimira Hercega, a bit će otvoren od 5.30 do 22.30 sati nakon što se postavi rasvjeta.

Vrijednost investicije je 160 tisuća kuna, što je prema riječima gradonačelnika, manje od planiranog.

- Prvotno je bilo riječ o iznosu od 200 tisuća kuna, ali smo uštedjeli, što ćemo investirati u nešto drugo.

Radovi su počeli krajem prošle godine, a prema riječima Marina Bašića direktora Parkova d.d., tvrtke koja je bila izvođač radova, sve je išlo prema planu.

- Sve je išlo po rasporedu, jedino nas je vrijeme u jednom trenutku malo omelo. Naša će tvrtka paziti na red i održavanje parka, koji je podijeljen na dva dijela u kojem se nalaze igrala za ljubimce.

Zadovoljstvo je izrazio i Stjepan Lončar, predsjednik vijeća 4. mjesnog odbora.

- Zahvaljujem se gradonačelniku na razumijevanju i prepoznavanju potreba naših sugrađana. Svima nam je drago da je realizacija uspjela te se nadamo da će se park zaista koristiti za namjenu koju je predviđen.

Varaždinsko Kinološko društvo također je sudjelovalo u iniciranju ovog projekta.

- U ime svih kinologa pozdravljam sve ljubitelje životinja i nadam se da će nam se pridružiti u ovom lijepom parku, kojih će, nadamo se, biti više po kvartovima. Ovo je velika gesta grada za naše ljubimce. Sprave su dosta slične onima za dresuru, a za igru još bolje - rekla je Tatjana Kanjuh, predsjednica Kinološkog društva Varaždin 1181.

Kako je ovo odlična lokacija za park ovog tipa, potvrdio je Krešimir Benčić, koji se tamo često šetao sa svojim trogodišnjom psom Dodijem.

- Lijepo je ovdje i konačno da se napravilo nešto i za pse. Inače smo se ovdje sastajali sa psima, a sad je to mnogo kvalitetnije rješenje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci