Vijesti / Društvo

Kinološko društvo Varaždin 1181 od 13. ožujka organizira tečajeve dresure pasa

Kinološko društvo Varaždin 1181 od 13. ožujka organizira tečajeve dresure pasa

Kao i svake godine Kinološko društvo Varaždin 1181 organizira proljetni tečaj dresure pasa svih pasmina, a od ove godine organizira i agility tečaj za sve zaiteresirane. Jesenski tečaj poslušnosti i agillity tečaj održava se za pse svih pasmina starije od sedam mjeseci.

Tečaj će se provoditi prema dogovoru sa polaznicima, dva do tri puta u tjednu. Na Tečaju poslušnosti naglasak se daje pravilnom kontaktu vlasnika i njegovog psa, ponašanju pasa u blizini drugih ljudi i pasa, pokušavaju se promijeniti loše navike ako postoje te se uče slijedeće vježbe: praćenje na opuštenom povodniku, kretanje kroz grupu ljudi, vježbe sjedi i lezi, dolazak na poziv te ostavljanje psa u ležećem položaju uz ometanje drugih pasa. Na kraju tečaja polaznici savladane vježbe pokazuju na ispitu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Agility tečaj - Agility je sport u kojem je komunikacija između vođiča i psa najbitnija. Vodič usmjerava psa kroz stazu koja se sastoji od prepreka postavljenih određenim redosljedom. Zadatak je prepreke savladati točnim redosljedom u što kraćem vremenskom periodu. Pas je bez povodnika, a vodič ga, bez poslastica ili igračaka vidljivih psu, usmjerava glasom, pokretima ruku i govorom tijela.
Uvjeti za upis u oba tečaja su: zdrav pas, čipiran, cijepljen protiv bjesnoće i zaraznih bolesti.

Svi zainteresirani se pozivaju u nedjelju, 13. ožujka, u 10 sati da dođu na teren Društva (Trg Pavla Štoosa 39A, Varaždin) na neobvezujući informativni sastanak na kojem mogu saznati sve detalje o tečajevima, a za dodatne informacije upitati na [email protected].

Na informativni sastanak vlasnici dolaze bez pasa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci