Vijesti / Društvo

Kreativni mališani iz varaždinskih vrtića u Rajskom vrtu izložili pisanice

Kreativni mališani iz varaždinskih vrtića u Rajskom vrtu izložili pisanice

Polaznici varaždinskih dječjih vrtića danas su, prilikom posjeta Rajskom vrtu - dvorištu varaždinskog Muzeja anđela u Kranjčevićevoj ulici, izložili svoje oslikane pisanice.

Aktivnosti su to koje se održavaju svake godine, a Muzej anđela osigurava stotinjak jaja koje mališani ukrašavaju sa svojim tetama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jaja smo ispuhali, bojali ih flomasterima i temperama i stavili ih da se osuše – objasnili su nam  David, Karla, Niko i Sara, mališani koje smo zatekli u Rajskom vrtu.

Nakon što su pisanice izložili na za to predviđena mjesta, poslušali su priču domaćina Željka Prsteca o tome kako nastaju anđeli u njegovim likovnim djelima.

- Oni sami izrone iz papira, ponekad izviri samo uho pa ih ja izvučem  – kazao je.

Nakon druženja u Rajskom vrtu, djeca su razgledala izložbu 'Pisanice' u Muzeju anđela. Varaždinski  umjetnici, kao i gosti iz drugih hrvatskih gradova, tijekom naredna dva tjedna prezentirat će neobične i unikatne pisanice pravljene raznovrsnim tehnikama.

Na popisu autora su Ivan Duić, Lidia Kralj Stanić, Mirjana Zajec Vulić, Mirjam Vukelić, Zdravko Šabarić, Wanda Tudja Strahonja, Zlata Merlin, Nela Kezelj, Dan Šercar i Željko Prstec. Izložbu će biti moguće razgledati sve do 6. travnja.


Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci