Vijesti / Društvo

Potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Ivančice

Potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Ivančice

U četvrtak, 5. svibnja, u Gradskoj vijećnici Ivanec potpisan je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu koji se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. te iz sredstava osiguranih u proračunu Grada Ivanca.

Ugovor vrijedan 1,57 milijuna kuna potpisao je gradonačelnik Milorad Batinić s predstavnicima izvođača radova koji su u otvorenom postupku javne nabave bili najpovoljniji ponuđači, a to je Zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Sviting iz Ljubeščice te Radman grupa iz Strmca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nazočnosti njihovih predstavnika Ivane Sokač i Zvonimira Majzela te glavnog inženjera gradilišta Gorana Sokača ujedno je utanačen i potpisan terminski plan radova, kojim su uvođenje u posao i početak radova na energetskoj obnovi najavljeni potkraj ovoga mjeseca. U konstruktivnom razgovoru potvrđene su sve postavke ugovora, a naročito u pogledu poštivanja rokova i kvalitete radova.

U radu sastanaka sudjelovala je i voditeljica projekta Marina Držaić, nadzorni inženjer Mihael Cahun i ravnateljica Dječjeg vrtića Suzana Divjak, u čijoj su pratnji nakon sastanka predstavnici izvođača obišli buduće gradilište.

Inače, Grad Ivanec je europska sredstva za cjelovitu obnovu vrtićke zgrade povukao prijavom na dva pilot projekta koji se financiraju iz sredstava EU fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda, a koja je temeljem kandidiranih projekata uspjelo dobiti samo deset ustanova i gradova u Hrvatskoj.

Točnije, Grad Ivanec je na natječaju dobio blizu milijun kuna i to 427.575 kuna iz EU fonda za regionalni razvoj putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te još 570.100 kuna iz Kohezijskog fonda putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ostatak potrebnih sredstava od 572.600 kuna Grad Ivanec je osigurao kreditnim zaduženjem od HBOR-a.

Među spomenutih deset dobitnika EU sredstava, Grad Ivanec prvi je koji kreće u realizaciju projekata sufinanciranih temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci