Utrka mira stigla u Ivanec i donijela pjesmu i ples

I Ivanec i ivanečka škola bili su dio važne svjetske manifestacije PeaceRun koja se održava svake godine s ciljem promicanja međunarodnog prijateljstva i razumijevanja, piše Eivanec.com.

Učenici su s oduševljenjem dočekali sudionike trke, priredili im kratki program govorenjem tekstova i pjevanjem pjesmi posvećenih miru, radosti i razumijevanju.

Trkači su sa zanimanjem pogledali prigodnu izložbu likovnih i literarnih radova. Na dojmljiv način predstavili su se i sudionici utrke i približili svoj veliki zadatak. Učenici ivanečke škole su u malom kvizu pogađali prema jeziku trkača iz koje zemlje dolaze poput Rusije, Bugarske, Austrije, Srbije.

Uz govor, pjesmu i ples sudionika utrke ostavljene su nam snažne poruke mira. Poseban doživljaj djeci je ostavila upaljena baklja koja je putovala od učenika do učenika. Zajedničkom trkom ispratili su sudionike na njihov put prema cilju.

Nakon dočeka ovih ‘ambasadora mira’ ostalaje osviještena vlastita uloga i važnost doprinosa svakog pojedinca svjetskom miru.

Svatko ima mogućnost u razredu, školi, gradu, počevši od sebe, živjeti na način kojim se potiče i gradi ideja mira, nenasilja, tolerancije i razumijevanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije