FOTO Počelo ludilo na ulicama, maturanti u Graberju uvježbavali Quadrillu

Zvižduci, pjesma, veselje, ali i generalna proba maturantskog plesa Quadrille, obilježili su početak ovogodišnjeg maturantskog ludila.

Gradom vladaju pjesma i zvižduci maturanata koji su odjenuli odore ili pak majice s natpisom po kojima se razlikuju od ostalih.

Iako su učenici koji napuštaju srednjoškolske klupe ‘službeno’ od ponedjeljka mogli slaviti svoje dane, većina ih je danas počela sa slavljem.

Iako u Varaždinu nema previše organiziranog programa, tradicija održavanja plesa maturanata – Quadrille, nastavit će se i ove godine. Novina je bila današnja generalna proba održana u Graberju, koja je okupila velik broj maturanata, a oni će svoje umijeće pokazati idućeg utorka, 17. svibnja na varaždinskom Korzu.

Nedostatak organiziranog sadržaja tjera ih da sami pronalaze oblike zabave, tako da ih većina vrijeme provodi po varaždinskim kafićima, a na fešte većina će put susjedne Međimurske županije, gdje se kao i svake godine u klubu Šampion organiziraju sadržaji i prijevoz za njih, s velikim finalom 17. svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije