FOTO Ostvarenja tehničara privukla mnoge posjetitelje na Stari grad

Dronovi, roboti i ostala tehnološka dostignuća predstavljena su jučer, 21. svibnja, na varaždinskom Starom gradu u sklopu Dana tehničke kulture. Događaj je i ove godine organizirala Zajednica tehničke kulture grada Varaždina.

– Želimo građanstvu pokazati čime se udruge tehničke kulture bave. Način je to da se propagiramo i zainteresiramo mlade za naše aktivnosti koje se inače odvijaju čitavu školsku godinu – rekao je Drago Labaš, tajnik Zajednice tehničke kulture grada Varaždin te dodao.

– Po prilici je svake godine isti broj sudionika, oko 250 aktivnih koji demonstriraju naš rad. Sudjeluju sve udruge iz Varaždina koje se bave određenim tehničkim djelatnostima.

Modelarski uratci, zmajevi, dronovi, makete, sve su to mogli vidjeti posjetitelji, a djeca su se svemu najviše obradovala.

– Moram dodati kako je ovogodišnji Dan tehničke kulture posvećen 70. godišnjici tehnike u Hrvatskoj koju obilježava Hrvatska zajednica tehničke kulture. Oni su nam s 5000 kuna pomogli u organizaciji ovog događaja.

Što se pak interesa za tehničku kulturu tiče, Labaš je jasan.

– Ukoliko ponudimo sadržaj, interesa će biti. Važno je privući mlade, a ova je manifestacija namijenjena tome. Kad bi imali više sredstava, učinak bi bio veći. Ipak, još uvijek ima mladih zainteresiranih za tehničku kulturu koji na taj način popunjavaju svoje slobodno vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije