Vijesti / Društvo

FOTO Završili 7. Lepoglavski dani: Posjetitelji uživali u bogatom programu

FOTO Završili 7. Lepoglavski dani: Posjetitelji uživali u bogatom programu

Nakon tri dana ispunjenih brojnim i raznovrsnim zabavnim te kulturnim sadržajima u Lepoglavi je završena manifestacija Lepoglavski dani.

Točku na 'i' sedmih po redu Lepoglavskih dana u nedjeljno su predvečerje stavili glazbeni sastavi koji njeguju zagorsku glazbu Revijom domaćih muzikaša i zagorske glazbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A sve je počelo još u petak kada je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić otvorio izložbu fotografija, a time i samu manifestaciju, članova Fotokluba Deseti K u Gradskom parku u Lepoglavi  koji je tijekom tri dana trajanja manifestacije bio mjesto gotovo svih zbivanja.

Nakon otvorenja izložbe posjetitelje su tog prvog dana nasmijali i zabavili članovi KUD-a Lepoglavski pušlek, a potom rasplesali i raspjevali članovi glazbenog sastava Pirati.

Drugi dan manifestacije donio je pregršt događanja. Tijekom cijelog dana posjetitelji su u Gradskom parku mogli razgledati 14. sajam turizma i enogastronomije, Međunarodni sajam minerala, izložbu malih životinja, u zagorskoj klijeti kušati vina na 8. susretima vina z bregov te vidjeti kako se živjelo u tradicionalnoj lepoglavskoj hiži.

Za one najmlađe organizirane su dječje igre tijekom kojih su se djeca, uz animatore, igrala, plesala te slikala,... Željni adrenalina mogli su sudjelovati u prezentaciji airsofta ili posjetiti  prezentaciju automobila s posebnom opremom. Temperaturu vrućeg subotnjeg dana dodatno su svojim nastupom podigle zumbuline, ali i dobro raspoložene ekipe koje su u Gradskom parku spravljale kotlovinu u okviru natjecanja 'Pri klijeti'.

Nijanse su odlučivale o tome koja je kotlovina bila najbolja. Odlukom povjerenstva ta je laskava titula pripala ekipi Lovačkog društva Srnjak, druga je bila ekipa Ženske inicijative  Lepoglava, a treće ekipa Krešo i prijatelji.

Klub mladih filatelista 'Trakošćan' i Hrvatska pošta promovirali su tri prigodne omotnice, žig i dopisnicu - reprint razglednica Lepoglave iz 1906. godine, izdane povodom ovogodišnjih Lepoglavskih dana, a koje su se toga dana, što je rijetkost za ovakve manifestacije, mogle poslati iz Lepoglave na privremeno postavljenom šalteru Hrvatske pošte u gradskom parku. Izdana je i ograničena serija od 20 omotnica povodom 60 godina Limene glazbe Lepoglava.

Centralni događaj drugog dana trajanja Lepoglavskih dana bio je koncert održan povodom 60 godina Limene glazbe Lepoglava. Uz slavljenika – Limenu glazbu Lepoglava, na koncertu je nastupila i gostujuća limena glazba iz slovenske općine Železniki. Bila je to prigoda prisjetiti se šest desetljeća rada lepoglavske Limene glazbe te bogate glazbene tradicije Lepoglave, što je i učinio lepoglavski gradonačelnik i predsjednik Limene glazbe Lepoglava Marijan Škvarić.

Svojim su nastupom članovi Limene glazbe Lepoglava potom još jednom potvrdili svoju kvalitetu i razlog zašto ih se pravom naziva jednim od najznačajnijih ambasadora grada Lepoglave. 

Nakon slavljeničkog koncerta na centralnoj je bini počela i dugo u noć, u kojoj su se astronomskim teleskopom mogle promatrati planete i zvijezde, trajala zabavna večer uz Sinove Zagorja.

I posljednjeg su se dana u Gradskom parku mogle razgledati izložbe, sajmovi i prezentacije. Gradski je park u nedjelju bio i poprište 3. lepoglavskih zabavnih igara u kojima su sudjelovale ekipe iz mjesnih odbora s područja grada Lepoglave.

Nakon cjelodnevnog zabavnog natjecanja tijekom kojeg su se sudionici okušali u brojnim disciplinama koje su zahtijevale puno spretnosti i umijeća pobjeda je pripala ekipi Lepoglavske Vesi, drugo je mjesto zauzela Višnjica, a treće ekipa Mjesnog odbora Lepoglava.

Dobrovoljno vatrogasnu društvo Lepoglava otvorilo je vrata svog doma omogućivši razgled vatrogasne opreme, da bi potom članovi Društva izveli pokaznu vatrogasnu vježbu kojom su pokazali posjetiteljima što učiniti u pojedinim situacijama koje su najčešći uzroci požara.Lepoglavski dani završili su Revijom domaćih muzikaša i zagorske glazbe.

Inače, tijekom sva tri dana trajanja manifestacije posjetitelji su se mogli zabaviti u lunaparku, uz stručno vodstvo razgledavati nalazište poludragog kamena ahata i ugaslog vulkana na Gaveznici te povijesnu jezgru grada Lepoglave, voziti se električnim biciklima Lepoglavom te uživati u cjelodnevnoj bogatoj ugostiteljskoj ponudi.Organizatori 7. lepoglavskih dana bili su Turističko kulturno – informativni centar i Turistička zajednica grada Lepoglave, a glavni pokrovitelj Grad Lepoglava.

08

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci