Vijesti / Društvo

FOTO Počelo nadmetanje u starim sportovima na Seoskim igrama u Salinovcu!

FOTO Počelo nadmetanje u starim sportovima na Seoskim igrama u Salinovcu!

Zanimljivo, veselo i aktivno je ove nedjelje, 7. kolovoza, u Salinovcu gdje se po 32. put održavaju Seoske igre starih sportova, već tradicionalna manifestacija tamošnjeg kraja.

Ove se godine prijavio rekordan broj sudionika - čak 12 ekipa s oko 500 natjecatelja. Manifestacija je počela u jutarnjim satima mimohodom svih sudionika i službenim otvaranjem igara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadmetanja će potrajati i tijekom cijelog poslijepodneva, a natjecatelji svoju snage, brzinu i spretnost odmjeravaju u trinaest disciplina - u hodanju na štakama, trčanju u vreći i penjanju uz stup, skakanju s mjesta, u vožnji živih tački, sastavljanju pluga, u potezanju štapom i nošenju košare na glavi, u bikovanju, bacanju kamena s ramena i potezanju užetom u muškoj i ženskoj konkurenciji.



Osim cjelodnevnih nadmetanja, posjetitelji mogu uživati i u pratećoj ponudi - prezentaciji starih obrta, ali i večernjem zabavnom programu.

Svečanost proglašenja rezultata i zatvaranja igara predviđena je od 17.30 do 19 sati.

Svratite u Salinovec, bodrite svoje favorite te se pridružite neformalnoj atmosferi uz bogatu gastronomsku ponudu i zabavljajte se uz domaće glazbene sastave.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci