Vijesti / Društvo

Započelo asfaltiranje prilaznih površina na groblju u Radovanu

Započelo asfaltiranje prilaznih površina na groblju u Radovanu

Temeljem sporazuma koji su još 2014. godine potpisali gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i direktor Ivkoma Mladen Stanko, a kojim su se dva JLS-a obvezala da će do 2017. godine zajedno financirati uređenje groblja i asfaltiranje prilaznog parkirališta (što je učinjeno lani), u četvrtak, 1. rujna, počeli su radovi na pripremi za asfaltiranje prilaznih površina na groblju u Radovanu.

Naime, na tom groblju se pokapaju i pokojnici iz pojedinih naselja koja administrativno pripadaju vidovečkoj općini (Tužno) pa su se Ivanec i Vidovec dogovorili da troškove financiraju u skladu s postotkom korištenja groblja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas su počeli pripremni radovi, a nakon toga asfaltirat će se prilaz grobnoj kući i površina za ispraćaj pokojnika, ukupne površine 250 četvornih metara. Postavit će se i stotinjak metara rubnjaka i urediti takozvani zeleni otok.

Ujedno su počeli i pripremni radovi za asfaltiranje pješačkih staza na groblju.

Realizaciju posla preuzeo je Ivkom. Ukupna vrijednost radova je 57.700 kuna, od čega će većinu novca – 40.700 kuna, osigurati Grad Ivanec i Općina Vidovec, dok će se ostatak financirati iz tekućeg održavanja Ivkoma.

Svi planirani građevinski i hortikulturni radovi izvode se u želji da se s dignitetom urede posljednja počivališta pokojnika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci