Savjet mladih Grada Lepoglave rezimirao 2016. i napravio plan za 2017.

Posljednja sjednica lepoglavskog Savjeta mladih ove godine održana je u srijedu, 28. prosinca, a na njoj su članovi Savjeta raspravljali o posljednjim aktivnostima kao i planovima za 2017. godinu.

Podnijeto je izvješće o sudjelovanju na Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih Republike Hrvatske u Karlovcu te na konferenciji ‘Osnaživanje mladih za političku participaciju u demokratskom životu Europe: EU pita što smo napravili’ u Zagrebu. Istaknuto je kako je Savjet mladih bio zaista aktivan bio u 2016. godini i kako se na temelju pozitivnih iskustava ove godine planira nastaviti istim tempom u 2017. godini.

Osim aktivnosti usmjerenih na završavanje procesa izrade Gradskog programa za mlade, Savjet mladih grada Lepoglave kani inicirati niz sastanaka s predstavnicima lokalnih vlasti i mladih iz susjednih općina kako bi s jedne strane potaknuli osnivanje savjeta tamo gdje ih nema, a s druge strane otvorili dijalog između mladih i donosioca odluka. Predložili su članovi Savjeta i provođenje aktivnosti kojima bi povećali vidljivost Savjeta kod mladih te se na neposredan način dodatno približili istima.

Sjednici je nazočio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač zahvalivši pritom članovima Savjeta mladih na inicijativi i pomoći prilikom izrade nove Odluke o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu stipendija studentima grada Lepoglave koja je usvojena na posljednjoj, 27. sjednici Gradskog vijeća grada Lepoglave.

Spomenuo je zamjenik gradonačelnika kako je na istoj sjednici Gradskog vijeća usvojen Proračun grada Lepoglave za 2017. godini u kojem su osigurana sredstva za provođenje Jailhouse festivala mladih te sredstva za rad Savjeta mladih u 2017. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije