Vijesti / Društvo

Kaja Pavlinić: 'Divno se naći među ambicioznim i karijerno ostvarenim ženama!'

Kaja Pavlinić: 'Divno se naći među ambicioznim i karijerno ostvarenim ženama!'

Mlada i ambiciozna 20-godišnja Varaždinka Kaja Pavlinić, studentica FER-a u Zagrebu, dobitnica je nagrade 'Buduće liderice', koja će joj biti uručena na svečanosti, 8. ožujka, na Međunarodni dan žena.

Nagradu uručuje 'Mreža hrvatskih žena/The Croatian Women’s Network', a cilj je ukazati na važan doprinos hrvatskih žena u svim aspektima društva, prema riječima osnivačice Caroline Spivak mreže i nagrade ’Utjecajne hrvatske žene’.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagrada 'Buduće liderice/Future leaders' bit će dodijeljena trima poduzetnim mladim ženama ispod dvadeset godina koje su pokazale izuzetan talent već u ranoj dobi. 

- Iznimna mi je čast primiti nagradu 'Buduće liderice'. Za mene je to veliko priznanje i divno je naći se među ambicioznim i već karijerno ostvarenim ženama hrvatskog podrijetla. Neke od prošlih i sadašnjih dobitnica nagrada koje dodjeljuje Croatian Women's Network su i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Blanka Vlašić i Gabriela Elena Spanić Utrera. Sasvim mi je nevjerojatno vidjeti svoje ime kraj njih - istaknula je Kaja.

Kaže kako je motivirajuće vidjeti da netko ipak cijeni i prepoznaje višegodišnji trud mladih i kako joj je ovo vjetar u leđa da se i dalje nastavi truditi.

- Iako sam već u srednjoj školi ostvarila mnoga postignuća koja su bila presudna za ona nedavno ostvarena, poput programa Američke vlade Benjamin Franklin Transatlantic Fellows, za odabir nagrađenih su ulazila postignuća u protekle dvije godine.

Sudjelovala je na brojnim međunarodnim konferencijama, kao što su Young Leaders For Tomorrow's Europe u Bratislavi, Global-In Fellowship u Berlinu i Open Government Partnership u Parizu.

- Zajedno sa svojim timom osnovala sam energetski startup Tinja, koji je trenutačno u 10. generaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, a dobio je i nagradu za najbolju ideju i energetski startup na Startup Europe Awards Croatia te Open Data Youth Academy.

>>MLADE I PODUZETNE Iznimna poslovna ideja odvela Kaju i Nikolinu put Pariza!

Također, uz pomoć US Embassy Zagreb pokrenula je svoj antikorupcijski projekt Integritas, kojem je cilj osvijestiti učenike i studente o raširenosti prepisivanja i kršenja integriteta u obrazovnim ustanovama. Projekt je zasad vrlo dobro prihvaćen.

Kaja kaže kako su joj planovi za dalje još više raditi za dobrobit zajednice, pogotovo žena i mladih.

- Već sljedećeg mjeseca odlazim u Bruxelles predstaviti Tinju na finalu Startup Europe Awards, a primljena sam i na konferenciju ROCKIT Digital Summit u Varšavi.

Uz sve to, cilj joj je što uspješnije završiti sve fakultetske obveze na FER-u i biti aktivna u radu Fakulteta, a nakon diplome, ovisno o prilikama koje će joj se pružati sljedećih godina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci