Vijesti / Društvo

'Sve u meni se budi': Zsa Zsa i Kedžo pobijedili na 64. Zagrebačkom festivalu

'Sve u meni se budi': Zsa Zsa i Kedžo pobijedili na 64. Zagrebačkom festivalu

Kvalitetna domaća glazba postoji, a tome su svjedočili svi koji su sinoć bili u publici ili su pred malim ekranim HRT-a pratili 64. izdanje Zagrebačkog festivala. 

Od 270 prijavljenih skladbi uredništvo festivala u kojem su ove godine bili Ivana Vrdoljak, Massimo, Nenad Borgudan, Marijan Brkić, Tomislav Štengl te umjetnički direktor festivala Neno Belan odabrali su 22 skladbe koje po njihovom mišljenju predstavljaju presjek domaće moderne pop produkcije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Budući da festival sudjeluje u kreiranju modernog ili, ako hoćete, kvalitetnog urbanog radijskog formata, vodili smo se time i da pjesme imaju radijski potencijal tog tipa. Ovo je festival moderne mainstream glazbe, a ne, uz sve dužno poštovanje, klapa ili tamburaša ili, recimo, mladih demobendova. Samim time, pjesme trebaju odražavati kvalitetnu domaću radijsku modernu srednju struju - objasnio je umjetnički direktor Neno Belan.

Da u odabiru skladbi nisu pogriješili i da je riječ o zbilja kvalitetnim skladbama i izvođačima pokazala je publika sinoć u dvorani Kornati koja je dugim pljeskom pozdravila sve glazbenike.

Odabrati najbolju od 22 predstavljene skladbe nije bio nimalo lagan zadatak, a o pobjedniku je odlučivao stručni žiri u kojem su bili Frano Đurović, Marijan Ban, Branko Viljac, Jelena Vlačić, Dražen Klarić, Jurica Hrvačić i Josip Majher.

Sa 144 boda pobjedu su na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala odnijeli Zsa Zsa i Damir Kedžo s pjesmom 'Sve u meni se budi'.

>VIDEO Zsa Zsa L'amour i Kedžo snimili prvi duet: 'U pjesmu smo dali srce i dušu'

- Hvala svima, a najviše autoru pjesme Anti Pecotiću i naravno Damiru koji mi je bio motivator cijelo ovo vrijeme - rekla je Zsa Zsa i skoro rasplakala Kedžu ovom zahvalom.

Oboje su priznali da su emocije prštale dok su stvarali pjesmu i da im je Ante postavio visoku ljestvicu ovom pjesmom.

- Kad sam čuo demo znao sam da aranžman mora biti vrhunski i zato smo pjesmu polirali dobrih mjesec dana i danima smo bili u studiju dok pjesma nije zvučala onako kako treba i mislim da je to jedini ispravana način i drago mi je što je žiri to prepoznao - rekao je Kedžo.

Zsa Zsa, Damir i Ante dogovorili su kako će nagrada biti kod svakoga pomalo, a Ante je obećao napisati im još pjesama za iduća izdanja festivala s kojih će svatko sa sobom odnijeti novu pobjedničku statuu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci