Vijesti / Društvo

Gotovo pola milijuna kuna iz proračuna Grada Lepoglave osigurano za sport

Gotovo pola milijuna kuna iz proračuna Grada Lepoglave osigurano za sport

Ovogodišnjim Proračunom Grada Lepoglave za financiranje javnih potreba u sportu u 2017. godini osigurano je 470.000 kuna.

Najveći dio tog iznosa 430.000 kuna, namijenjen je redovnoj djelatnosti Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave, koja će navedena sredstva putem natječaja, kojeg će Zajednica sama provesti, raspodijeliti sportskim klubovima i udrugama s gradskog područja te ih koristiti za održavanje sportskih objekata, liječničke preglede sportaša, stručne službe i materijalne troškove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preostalih 40.000 kuna namijenjeno je organizaciji zimskog malonogometnog turnira (20.000 kuna) i za dodatnu potporu sportskim kolektivima koji ostvaruju izvrsne sportske rezultate (20.000 kuna).

O tome je potpisan Ugovor između Grada Lepoglave i Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave koji su parafirali gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Zajednice Ivica Rudec.

- Unatoč gubitku polovice izvornih proračunskih prihoda, izdvajanja za sport ostala su na razini prošlogodišnjih. Činjenica je da je to manje od godina kada su izvorni proračunski prihodi Grada Lepoglave, a time i izdvajanje za sport, bili znatno veći, no nisu smanjeni zbog novih zakonskhm propisa. Ipak i ovogodišnji iznos namijenjen sportu potvrđuje brigu Grada Lepoglave za razvoj sporta koji pridonosi kvalitetnijem životu naših građana, posebice djece i mladih - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić te zahvalio sportskim djelatnicima i sportašima na provedenim aktivnostima i ostvarenim rezultatima.

Dodaje kako je sport u Gradu Lepoglavi na visokoj razini, što je i zasluga sportskih djelatnika, a to su potvrdili predprošle godine dobivanjem titule Europskog grada sporta. Grad Lepoglada je prvi nosioc te titule u Hrvatskoj.

- S odgovornošću se odnosimo prema sredstvima koje dobivamo od Grada Lepoglave kojem smo zahvalni na pomoći i podršci koju pruža lepoglavskom sportu. Svjesni smo situacije u kojoj se Grad nalazi te joj se prilagođavamo, ali i ne sjedimo prekriženih ruku već nastojimo, što smo činili i prijašnjih godina, osigurati sredstva i iz drugih izvora – zahvalio je na gradskoj podršci sportu predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Ivica Rudec.

Kad je riječ o financiranju sporta iz drugih izvora, prigodom potpisivanja Ugovora o namjenskoj doznaci sredstava, predstavnicima Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave predstavljeni su natječaji putem kojih će se europskim novcem moći financirati i projekti u sportu.

Razgovaralo se tom prigodom i o sportskoj problematici te mogućim rješenjima problema s kojima se lepoglavski sport susreće te o aktivnostima koje Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave planira realizirati tijekom 2017. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci