FOTO Fašnik spaljen u Lepoglavi, maškare preuzele grad!

Gradska je uprava nakratko u nedjelju, 26. veljače gradsku vlast prepustila maškarama. Gradonačelnik Marijan Škvarić predao je princu karnevala ključeve grada te je nakratko u Lepoglavi uspostavljena Fašnička republika. Vrijeme njenog kratkog postojanja maškare su iskoristile za zabavu i ludovanje, dok su gradske poslove ostavile po strani.

Sve ovo zbivalo se tijekom trajanja kulturno–turističke manifestacije ‘Fašnik u Lepoglavi’ koja je u Lepoglavi okupila 11 maskiranih skupina odnosno oko 300 maškara koji su, vođeni lepoglavskom Limenom glazbom, prodefilirali centrom Lepoglave.

– Prilika je ovo da se malo opustimo i družimo, a nakon toga nastavimo s ozbiljnim poslovima – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je predajući ključeve grada veselim maškarama, a uz domaće bili su to i maškare iz okolice, Međimurja i susjedne Slovenije, poručio da će kada shvate koliko ih posla očekuje ključeve grada vrlo brzo vratiti onima koji te poslove znaju odraditi.

Sudionici ‘Fašnika u Lepoglavi’ pojedinačnim su se nastupima predstavili okupljenoj publici koja je imala prigodu čuti optužnicu fašniku koji je nakon osude i spaljen.

Turistička zajednica grada Lepoglave, koja je uz gradsku potporu organizirala ‘Fašnik u Lepoglavi’, sve je sudionike ‘Fašnika u Lepoglavi’ počastila krafnama i toplim napitcima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije