Vijesti / Društvo

UTJECAJNE HRVATSKE ŽENE Kseniji Uroić i Dunji Šamec uručena prestižna priznanja!

UTJECAJNE HRVATSKE ŽENE Kseniji Uroić i Dunji Šamec uručena prestižna priznanja!

Organizacija Mreža hrvatskih žena proteklih je dana, u povodu Međunarodnog dana žena, u Zagrebu dodijelila nagrade pod nazivom 'Utjecajne hrvatske žene'. Među dobitnicima bile su i dvije Varaždinke!

Također, u sklopu svečanosti, mladoj Varaždinki Kaji Pavlinić uručena je nagrada 'Buduće liderice', o čemu smo već pisali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Kaja Pavlinić: 'Divno se naći među ambicioznim i karijerno ostvarenim ženama!'

Jedna od dvije Varaždinke koje su ponijele priznanje 'Utjecajne hrvatske žene' je Ksenija Uroić, koja se tako našla u društvu 26 Hrvatica iz cijelog svijeta među kojima su primjerice i sportašica Blanka Vlašić, liječnica Nela Sršen, glumica Gabriela Elena Spanic Utrera...

Ksenija Uroić nagradu je dobila u kategoriji znanosti i tehnologije, budući da se bavi znanstvenim radom na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Organizatori dodjele nagrade očigledno su znali prepoznati njezine istraživačke rezultate na tome polju.

Ova nagrada dodjeljuje se drugu godinu zaredom. Prošle godine dobitnica je bila također jedna Varaždinka, Dunja Šamec, koja je svoje priznanje preuzela na ovogodišnjoj dodjeli u Zagrebu.

Ona je dobila priznanje za biotehnološka istraživanja iznimno bitna za razumijevanje određenih metaboličkih procesa. Njezin rad ima veliki utjecaj i na prehrambenu i na farmaceutsku industriju.

- Cilj nam je ukazati na važan doprinos hrvatskih žena u svim aspektima društva - objasnula je pozadinu dodjeljivanja nagrade Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrade 'Utjecajne hrvatske žene'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci