Vijesti / Društvo

'IMAM PRAVO ŽIVJETI' Pokrenuta nacionalna peticija za zaštitu nerođene djece

'IMAM PRAVO ŽIVJETI' Pokrenuta nacionalna peticija za zaštitu nerođene djece

Građanska inicijativa ProLife.hr pokrenula je nacionalnu peticiju 'Imam pravo živjeti', kojom, ističu, traže maksimalnu zaštitu nerođene djece i pomoć ženama.

Potpisivanja će se provoditi po glavnim gradskim trgovima diljem Hrvatske, kao i po svim župama u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je najavila Mateja Glavaš u ime inicijative Prolife.hr, inicijativa za zaštitu života nerođenih u Hrvatskoj i pružanje odgovarajuće pomoći i potpore majkama koje žele roditi svoje dijete ovoga je vikenda krenulo po mnogim gradovima u Hrvatskoj i trajat će sve do Uskrsa - 16. travnja.

- Želimo prikupiti što više potpisa kako bismo ih predali hrvatskoj Vladi i Hrvatskom saboru i da se u roku dvije godine, kako je odredio Ustavni sud, donese novi zakon o nerođenima - poručila je Glavaš i podsjetila da su sva četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj još 2009. jasno rekli kada život počinje – trenutkom začeća.

- Očekujemo da će se hrvatski političari ravnati po tim činjenicama, a ne ideološkim pretpostavkama, i da će znanstvene činjenice biti ugrađene u novi zakon koji bi trebao maksimalno zaštititi nerođenu djecu - dodala je Glavaš.

Inicijativa se cijelo vrijeme može potpisivati na ovoj internetskoj stranici, dok iz varaždinske podružnice Udruge Betlehem poručuju da će se, prema dogovoru biskupa i organizatora peticije, potpisi skupljati ispred svih crkva nakon nedjeljnih misa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci