Vijesti / Društvo

Domagoj Sever: 'Sve nagrade su mi drage, no 'Ded v bronju' ima posebno mjesto'

Domagoj Sever: 'Sve nagrade su mi drage, no 'Ded v bronju' ima posebno mjesto'

U Bruxellesu je 11. ožujka otvorena izložba #thisismy5, a jedan od sudionika bio je ivanečki fotograf Domagoj Sever. On je izabran, uz još 4 kandidata, između čak 1181 prijave.

Malo je reći kako je to izniman uspjeh. Sama izložba fotografija postavljena je povodom Noći muzeja u muzeju Parlamentarium, a na natječaj su se mogli prijaviti fotografi iz zemalja Europske unije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Velika je čast izlagati u muzeju koji je u 5 godina posjetilo 1,5 milijuna ljudi, a posebno mi je drago bilo upoznati i družiti se sa profesionalnim fotografima koji u pravilu žive od prodaje svojih fotografija galerijama, dok je u Hrvatskoj situacija nažalost drugačija – kazao nam je Domagoj ukratko svoje dojmove.

Osim Domagoja, izlagale su i dvije fotografkinje, iz Cipra i Italije, te dva fotografa, iz Rumunjske i Velike Britanije.

- Svi smo na drugačiji način predstavljali svoj fotografski rad, ja sam izlagao fotografije koje predstavljaju ljepote Hrvatske.

No nije ovo 'slučajan' uspjeh, u posljednjih godinu dana Domagoj je pobijedio na nizu fotografskih natječaja.

U protekloj godini, 2016. godini, pobijedio je na najvećem fotografskom natječaju u Hrvatskoj, #mykindofcroatia, na koji je pristiglo više od 6000 fotografija. Potom je pobijedio na natječaju #allianza što ga je odvelo na ATP Umag. Potom je pobijedio na natječaju 'Klik za bolju Hrvatsku' što ga je odvelo u Strasbourg.

Nisu izostale ni izložbe.

- Posebno bih istaknuo izložbu više autora 'Hrvatski svjetionici', postavljenu u Splitu, jer će ta izložba putovati svijetom. Također bih istaknuo izložbu 'Život je najbolji režiser', kao i izložbu povodom natječaja 'Klik za bolju Hrvatsku', koja je bila postavljena u Kući Europe u Zagrebu.

Osim tih natječaja i izložbi, Domagoj se može podičiti i fotografijom svjetionika i skrivnene plaže s otoka Brača koju je objavio National Geographic.

Naravno, neke izložbe ipak su mu više prirasle srcu.

- Sve nagrade su mi drage, ali samostalne izložbe uvijek imaju posebno mjesto – 'Ded v bronju' i 'Love Croatia'. Mogu još izdvojiti i međunarodne izložbe u Shenzhenu (Kina 2014.) i ovogodišnje u Bruxellesu.

A njegova fotografska priča započela je 2011. godine pobjedom na Olypusovom natječaju 'Rytham of life'.

- Fotografija kojom sam pobijedio bilo je portret mog djeda. Taj put osvojio sam novi fotoaparat, a naredne godine prijavio sam se na fotosofiju Damira Hoyke i na taj način započelo je moje intenzivnije bavljenje fotografijom.

Trenutno ima pune ruke posla, kako u Hrvatskoj, tako i van nje.

- Trenutno radim na projektu 'Prava ruta' s RTL televizijom i, nakon jesenske rute Istrom te zimske Gorskim kotarom i Likom, pripremamo nove proljetne i ljetne rute. Osim putovanja Hrvatskom, dogovoreno je i nekoliko dalekih putovanja u suradnji sa jednom putničkom agencijom. Kako sam nedavno postao ambasador Asusa, trenutno testiram kamere novih mobitela. Surađujem sa turističkom zajednicom Hrvatske i posebno mi je drago da moje fotografije predstavljaju Hrvatsku u svijetu – kazao je Domagoj te istaknuo kako mu je žao što takve suradnje nema i na županijskoj razini.

Što se budućnosti tiče, na umu mu je putovanje. I naravno, fotografija.

- Plan je čim više fotografirati i putovati. Kako trenutno na Instagramu imam više od 73 tisuća followera (pratitelja) pružila mi se mogućnost putovanja i pisanja putopisa o dalekim zemljama te se nadam da ćemo slijedeći intervju imati o zanimljivim događajima iz neke od egzotičnih zemalja – zaključio je Domagoj.

U nastavku možete pogledati još iznimnih fotografija uhvaćenih objektivom Domagoja Severa. Naravno, ako želite pratiti mladog ivanečkog fotografa potražite njegov Instagram profil na adresi @domagojsever.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci