Vijesti / Društvo

CAREER BOOSTER Poznati predavači, poduzetnici, poslodavci i radionice na FOI-u

CAREER BOOSTER Poznati predavači, poduzetnici, poslodavci i radionice na FOI-u

Career Booster održat će se od 21.-23. ožujka u Varaždinu, a očekuje se sudjelovanje 150 studenata i mladih različitih usmjerenja.

Sudionici će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e.

Career Booster će se održati Fakultetu organizacije i informatike (FOI), a za sudionike je odlična prilika za učenje i usavršavanje, za poslušati inspirativne priče uspješnih pojedinaca, upoznavanje s novim trendovima i tehnologijama te povezivanje s poslodavcima iz različitih djelatnosti.

Omogućava studentima i mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada.

Sudionici će imati priliku steći praktična znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti predstaviti će kompanije, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje.

Sudionici će imati priliku rješavati četiri mini case study-a kompanija iz različitih djelatnosti.

Održat će se i specijalizirane radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT, upravljanja karijerom, managementa, poduzetništva, prodaje, soft skillsa i drugo.

Na Career Booster između ostaloga, dolaze poznati predavači – Daniel Ackermann, suosnivač Degordiana, Ivica Kruhek, direktor Markera, Alen Huskanović, CEO Mybeeline, Gustavo Vilera (iGamingPlatform), Karlo Konig, suosnivač King Kong Agency, Blanka Lasić, vlasnica tvrtke MINDIST i poznati NLP praktičar i coach, Kristina Androlić, direktorica i vlasnica Androlić konzaltinga, Iva Horvat (Bead ItOn) i brojni drugi.

U sklopu speed datinga predstaviti će se brojni poslodavci poput Podravke, Lidla, Degordiana, Markera, Clickattacka, pri čemu će i Lidl održati radionicu S faksa na posao.

Organizator Career Boostera u Varaždinu je Start-Up udruga, Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK), a u projektu će sudjelovati 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga.

U projektu mogu sudjelovati dvije kategorije sudionika: studenti svih godina studija različitih struka (ekonomija, informatika, tehničke i humanističke znanosti...) i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS. 

Career Booster održan je u pet gradova u Hrvatskoj, pri čemu je sudjelovalo 850 sudionika. Nakon Varaždina, slijede izdanja u još pet gradova u Hrvatskoj, a potom su predviđena gostovanja u većim gradovima JI Europe.

Kroz projekt dvadesetak je sudionika zaposleno kod partnera koji su predstavili poslovne slučajeve. Uspješne priče pojedinaca mogu se pogledati na You Tube kanalu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!