PROMETNI PROBLEMI Postavite kamere za kontrolu brzine u Optujsku i Hallerovu!

U Hallerovoj aleji kod križanja s Ulicom Krste Hegedušića te u Optujskoj ulici kod križanja s Fabijanskom ulicom i Ulicom Franje Račkog potrebno je postaviti kamere za snimanje brzine, i to u oba smjera!

Apeliraju na to vijećnici HDZ-a iz 5. mjesnog odbora, kao na jednu od mjera kojom bi se smanjili prometni problemi u tome dijelu Varaždina.

– Kritična mjesta su pješački prijelaz kod križanja Fabijanske ulica s Optujskom, kao i samo uključivanje u promet sa sporednih ulica na Optujsku na tome potezu. To su ulice Antuna Augustinčića, Franje Račkog i Fabijanska. Osim toga, problematična je i nedisciplina vozača kod ulaza u grad iz smjera Nove Vesi, u Hallerovoj aleji, gdje su vrlo često brzine neprimjerene kretanju vozila kroz naseljeno mjesto – iznio je osnovne probleme Darko Novoselec.

Kamere i znakovi za ograničenje brzine na 50 kilometara na sat, s minimalnom tolerancijom na prekoračenje, riješili bi problem u Hallerovoj.

Prijedlog za Optujsku, uz postavljanje kamera, je uvođenje zone 50 od ulaza u grad do IV. osnovne škole te dodatno svjetlosnom signalizacijom istaknuti pješački prijelaz kod križanja Fabijanske i Ulice Franje Račkog s Optujskom.

– Zona 50 je vrlo uspješna metoda smirivanja prometa uz, dakako, upotrebu kamera za snimanje ograničenja brzine. Ne smanjuje se protok vozila, a bitno se povećava sigurnost sudionika u prometu. Postoji još nekoliko rješenja. Jedno od njih je semaforizacija raskrižja upotrebom tehnologije horizontalnih detektora pokreta. To bi bilo daleko praktičnije rješenje od klasične semaforizacije – kaže Darko Novoselec, magistar inženjer prometa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije