Vijesti / Društvo

BICIKLOPOPRAVLJAONA 'Najveći problem kod bicikala jest neodržavanje'

BICIKLOPOPRAVLJAONA 'Najveći problem kod bicikala jest neodržavanje'

Danas, do 12 sati, na varaždinskom Korzu mogli ste besplatno servisirati svoj bicikl! Riječ je o suradnji Udruge 'Varaždinski biciklisti' i 'Marko projekta', a mjesto radnje, da budemo točni, jest biciklistički paviljon.

> FOTO Biciklistički paviljon zauzeo Korzo, biciklisti educiraju građane

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavna zvijezda je, naravno, šef 'biciklopopravljaone', mehaničar Tomislav Hrženjak.

- Mi smo ovdje podrška Varaždinskim biciklistima, građanima dajemo neke osnovne naputke za održavanje bicikla. Građani dolaze do nas, mi servisiramo neke osnovne stvari, a one teže ipak treba bolje pogledati u dućanu - kazao nam je Tomislav.

Najveći problem, što se održavanja bicikla tiče, jest neodržavanje, a tu su i rasklimani kotači i neispravne kočnice.

- Servis bi trebalo napraviti bar jednom godišnje. Servis nije nešto posebno skup, a te stvari ipak bolje naprave profesionalci - zaključio je Tomislav.

Goran Lepen, predsjednik Varaždinskih biciklista, istaknuo je zadovoljstvo interesom koji građani pokazuju za biciklistički paviljon i njihov projekt 'Sjajim u mraku'.

- Komentari koje dobivamo s različitih strana jako su pozitivni. Sve više građana zastajkuje, informira se kod nas, a danas je ovdje i biciklopopravljaona pa građani mogu naučiti nešto o održavanju svog bicikla, a posljedično i povećati svoju sigurnost u prometu - kazao je Lepen.

> INFRASTRUKTURNA OBNOVA Kritična masa biciklima prevalila put od Korza do vojarne

Jučer su, u suradnji sa Sindikatom biciklista iz Zagreba, održana predavanja i okrugli stol u Kinu Gaj, a u večernjim satima održana je 2. kritična masa.

Lepen se osvrnuo i na izjavi gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka koji je kazao kako bi se za 6 do 7 milijuna kuna mogla riješiti kompletna biciklistička infrastruktura u Varaždinu.

- Mislim da je to izvedivo. Nisu potrebne velike investicije, već je potrebno djelovati pametno. U samom početku već treba planski uključiti bicikliste u promet, kasnija rekonstrukcija uvijek je skuplja - kazao je Lepen.

Biciklopopravljaona je na Korzu je do 12 sati pa ako ako ste u blizini, poklonite svom biciklu besplatan servis.

> PROGRAM 'OBNOVE' Pogledajte što vas sve čeka na 16. Danima performansa!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci