PROJEKT Učiteljica Prve osnovne Stella Kuleš boravila na edukaciji u Engleskoj

Seminarom ‘Tap Swipe Pinch into English’ koji se održao od 28. svibnja do 4. lipnja 2017. godine u Liverpoolu u Engleskoj završen je Erasmus KA1 projekt ‘Modernizacija rada i osuvremenjivanje nastavnog procesa I. OŠ Varaždin usavršavanjem zaposlenika u području primjene IKT-a u nastavi’.

U projektu je sudjelovalo ukupno pet zaposlenika škole koji su se stručno usavršavali u Portugalu, Španjolskoj, Estoniji i Engleskoj, a stečene kompetencije uspješno primjenjuju u svakodnevnom radu s djecom.

Na posljednjoj mobilnosti održanoj od 28. svibnja do 4. lipnja sudjelovala je učiteljica Stella Kulaš, a edukacija je bila usmjerena na implementiranje tableta i tehnologije u nastavu engleskog jezika.

Ukupno 28 učitelja iz deset zemalja Europe (Slovenija, Njemačka, Italija, Slovačka, Poljska, Latvija, Rumunjska, Bugarska, Turska i Hrvatska) upoznalo s velikim brojem edukativnih aplikacija za rad na tabletu te su timski uz pomoć međunarodno priznatih mentora – Petera Rafferty i Viljenke Savli, analizirali i radili na aplikacijama uz pomoć tableta.

– Znanja i iskustva koje su stekli sudjelovanjem u ovom projektu, učitelji će prenijeti na svoje kolege iz područja predavanja (razredna nastava, matematika, engleski jezik), a kako bi implementacija IKT-a bila omogućena u svim razredima, dogovorene su suradnje u sklopu Erasmus KA2 projekata sa partnerima iz Slovenije, Poljske, Španjolske i Njemačke – rekla je dr.sc. Tea Pavičić Zajec, koordinatorica projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije