Vijesti / Društvo

Osmi po redu Lepoglavski dani od 14. do 16. srpnja, program izrazito bogat

Osmi po redu Lepoglavski dani od 14. do 16. srpnja, program izrazito bogat

Od 14. do 16. srpnja u Lepoglavi će trajati manifestacija Lepoglavski dani. I ovog puta u ovoj manifestaciji, koja ove godine doživljava svoje osmo izdanje, posjetiteljima u Gradskom parku u Lepoglavi nudimo sadržajno bogat program ispunjen raznovrsnim događanjima i sadržajima.

Osmo izdanje Lepoglavskih dana počinje u petak, 14. srpnja u 19.30 sati u Gradskom parku otvorenjem izložbe fotografija udruga Foto klub Deseti K i Lepoglavski ahat. Iste večeri, u 21.30 sati na glavnoj će pozornici na večernjem koncertu nastupiti grupa Vigor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Subotnji program

Subotnji program, (15. srpnja) počinje u 10 sati otvaranjem 15. sajma turizma i enogastronomije, 9. susreta vina z bregov, Međunarodnog sajma minerala te izložbe malih životinja.

U isto će vrijeme početi dječji program koji će najmlađima ponuditi niz zabavnih i poučnih sadržaja.

Također od 10 sati ljubitelji automobila i oldtimer motocikala imat će prigode, na parkiralištu na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta, posjetiti prezentaciju automobila s posebnom opremom te izložbu oldtimer motocikala koja se održava u okviru 2. memorijala Franjo Kelemen.

Od 14 pa do 19 sati u Gradskom će se parku odvijati niz aktivnosti. Održat će se turnir u šahu, Biciklistički klub Lepoglava pregledavat će i popravljati bicikle zainteresiranim građanima, održat će se Dječja kreativna filatelistička radionica, Zumba party, dječju plesni program Studia Feel te 2. natjecanje u pripravi kotlovine 'Pri klijeti'.

Natjecanje je to na kojem će se među brojnim ekipama tražiti najbolji majstori u spravljanju kotlovine.

Također u subotu, ali u večernjim satima, točnije u 19.30 sati, KUD Lepoglavski pušlek, koji će tijekom subote i nedjelje prikazivati na koji se način živjelo u jednoj tradicionalnoj lepoglavskoj hiži, zabavit će posjetitelje s tri nove predstave – 'Štele bi, a nemreju', 'Na sudu' i 'Očali'.

Već tradicionalno u večernjim će se satima teleskopom moći promatrati zvijezde i planeti.

Subotnji program završit će zabavno-plesnom večeri uz grupu Elita.

Nedjeljni program

Nedjelja (16. srpnja) uz razgled sajmova, posjetiteljima od 12 sati nudi mogućnost razgleda vatrogasnog doma i vatrogasne opreme DVD-a Lepoglave u okviru Dana otvorenih vrata.

U 10 će sati početi 5. lepoglavske zabavne igre na kojima će se natjecati gradski mjesni odbori. Kao i prijašnjih godina ponudit će puno zabave i uzbuđenja kako sudionicima tako i onima koji će pratiti nadmetanja.

Vatrogasci će svoj rad posjetiteljima Lepoglavskih dana prikazati i pokaznom vatrogasnom vježbom koja počinje u 18 sati.

Nedjeljni program, a time ujedno i program 8. Lepoglavskih dana zaključit će Revija domaćih muzikaša i zagorske muzike koja počinje u 19.30 sati.

Tijekom trajanja Lepoglavskih dana posjetitelji će moći razgledati lepoglavsku crkvu u kojoj je postavljena izložba 20 godina Varaždinske biskupije.

Također, u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca Lepoglava moći će se razgledati bogata zbirka minerala, te izložba slika pod nazivom 'Ritam vedrine' akademskog slikara Davora Petaka.

Organizatori Lepoglavskih dana su TKIC i Turistička zajednica grada Lepoglave, a glavni pokrovitelj je Grad Lepoglava.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci