Vijesti / Društvo

AKUPUNKTURA GRADA Imate ideju? Prijavite se i promijenite lice Varaždina!

AKUPUNKTURA GRADA Imate ideju? Prijavite se i promijenite lice Varaždina!

Projekt Akupunktura grada i ove godine vraća se u Varaždin. Akupunktura grada je projekt koji ima za cilj kroz niz malih i preciznih intervencija u javnom prostoru poboljšati kvalitetu urbanog života, povećati socijalnu koheziju lokalne zajednice i ojačati identitet urbanih cjelina.

Projekt je posljednje dvije godine privukao veliku pažnju Varaždinaca. 2015. godine radilo se na idejnom rješenju za Habdelićebv trg, a 2016. godine cilj su bile dvije nove atraktivne lokacije – bunar na Korzu (Trg Kralja Tomislava) te parcela ispred Studentskog doma, križanje Merlićeve ulice i Kralja Petra Krešimira IV.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povijesni centar u fokusu

Tema ovogodišnje radionice Akupunkutra grada je povijesni centar grada Varaždina te prostorne manifestacije bitnih i zanimljivih mjesta u tom dijelu grada.

Okosnica propitivanja prostora veže se na smjer vođene turističke ture gradom, a ciljani rezultat predstavit će mogućnosti povezivanja značajnih kulturnih i povijesnih sadržaja Varaždina sa javnim prostorom u njihovoj blizini.

Prijedlozi će pojačati njihovo aktiviranje i vidljivost, kako u percepciji građana tako i posjetitelja.

Diskusije

Radionica će trajati od srijede 23. do subote 26. kolovoza, a zadatak radionice je ispitivanje različitih mogućnosti uređenja i načina korištenja predmetnih lokacija.

Pristup Akupunkture grada se sastoji u mapiranju i slobodnom kreativnom interpretiranju različitih satvova i mišljenja, dobivenih kroz razgovore s korisnicima i građanima, kao i diskusije između sudionika različitih struka.

Radi se u interdisciplinarnim timovima, u skupinama od oko pet osoba različitih struka, pod vodstvom mentora.

Prijavite se!

Voditelji projekta su dr. Kristina Careva, dipl.ing.arh. i dr. Rene Lisac, dipl.ing.arh. s Arhitektonskog fakulteta. Mentori radionice su asist. Mojca Smode Cvitanović, dipl.ing.arh. s Arhitektonskog fakulteta i Davorka Perić, mag.hist.art., Društvo arhitekata Zagreb.

Više podataka o radionici i lokacijama možete preuzeti ovdje.

Za sudjelovanje u radionici se mogu prijaviti studenti viših godina te stručnjaci iz različitih područja, koji su spremni na interdisciplinarni rad u grupi.

Organizator Špancirfesta osigurava smještaj i prehranu (doručak i dva obroka dnevno). Broj prijava je ograničen. Svi kojima je projekt zanimljiv, a misle da imaju i mogu reći nešto o tome, možete se prijaviti ovdje.

Za sve ostale informacije i upite, javite nam se putem e-maila [email protected] (s naznakom: UPIT ZA AKUPUNKTURU GRADA).

Prijaviti se možete na linku u nastavku (potrebno je 'skrolati' do dna).

> Akupunktura grada: prijavite se i poboljšajte kvalitetu života u Varaždinu

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci