ČESTITKE! Josip Kelava osvojio srebro na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Učenik Prve gimnazije Varaždin Josip Kelava vraća se s Međunarodne informatičke olimpijade s osvojenom srebrnom medaljom!

Ovaj hrvatski reprezantativac u informatici nastupio je na na olimpijadi koja se od 28. srpnja do 4. kolovoza održava u Teheranu, glavnom gradu Irana.

Nastupilo je 308 natjecatelja iz 83 zemlje, a među njima su bila i četvorica predstavnika Hrvatske. Uz Josipa Kelavu, to su još Josip Klepec, Vilim Lendvaj i Adrian Beker iz zagrebačkog MIOC-a.

Nastup na informatičkoj olimpijadi sastoji se od šest zadataka od kojih svaki može donijeti po 100 bodova. Zlatnu medalju osvojili su svi koji su osvojili više od 353,03 bodova, srebrnu medalju oni s osvojenih više od 249,42 boda, a brončanu medalju učesnici koji su osvojili više od 137,19 bodova.

Josip Kelava osvojio je 258,18 bodova, odnosno 43,03% od ukupnih mogućih bodova (po zadacima 72.70, 20, 5, 97.48, 51, 12).

– Bravo, Josipe! Na MeĐunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja je upravo završila u Teheranu, Josip Kelava osvojio je još jednu srebrnu medalju! Čestitamo i želimo sretan put doma! – objavljeno je na Facebook stranicama njegove škole nedugo po ostvarenom uspjehu.

Dodajmo da je Josip Kelava nedavno, sredinom srpnja, osvojio srebrnu medalju na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Ljubljani. Sada je svojim učestalim uspjesima pridodao još jedno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije