Vijesti / Društvo

SRAMOTA U Ivancu netko iščupao cvijeće iz žardinjera i pobacao ga u potok

SRAMOTA U Ivancu netko iščupao cvijeće iz žardinjera i pobacao ga u potok

U noći od utorka na srijedu stradala je jedna cvjetna žardinjera na mostu u Rajterovoj ulici kod Muzeja planinarstva u Ivancu, a u noći od srijede na četvrtak i druga.

Netko je cvijeće u punom cvatu, iz čiste obijesti ili zlobe, iščupao i bacio ga u potok Bistricu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posude s cvijećem postavljene su u akciji Turističke zajednice grada Ivanca, koja cvijećem svake godine ukrašava turističke lokalitete, ali i mostove uz Bistricu.

Kao i na drugim mjestima, i ovdje su cvijeće održavali, njegovali ga i redovito zalijevali građani, uglavnom prvi susjedi. Stoga i ne čudi da ih je ovakav čin uvelike ogorčio i revoltirao, a nekima od njih je pogled na cvijeće u potoku i prazne žardinjere izmamio suze na oči.

Na ovakvo divljaštvo reagiralo je i vodstvo Turističke zajednice grada Ivanca koje je u svom priopćenju osudilo ovaj čin te se upitalo kolika je doza obijesti i zloće potrebna za takvo što.

- Smatramo da je krajnje vrijeme za poduzimanje odlučnijih koraka kako bi se kaznilo i spriječilo iživljavanje pojedinaca na turističkoj infrastrukturi koja se u nas na različite načine redovito i sustavno oštećuje i devastira – poručio je voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš koji je i sam uvelike ogorčen uništavanjem cvijeća.

Turistička zajednica moli sve koji imaju bilo kakve informacije o uništavanju žardinjera da se jave na tel. 098 395 027 ili e-mail [email protected]

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci