Vijesti / Društvo

FOTO Lovrečevo u Toplicama: Uživancija na vodenom toboganu, nagrađeni najbolji

FOTO Lovrečevo u Toplicama: Uživancija na vodenom toboganu, nagrađeni najbolji

Posebno svečano bilo je u petak u Varaždinskim Toplicama, koje su svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavile Dan grada.

Predsjednik Gradskog vijeća Franjo Prstec i gradonačelnica Dragica Ratković, dočekali su brojne goste, među kojima su bili i Anđelko Stričak, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, varaždinski župan Radimir Čačić, kao i njegov zamjenik Robert Vugrin. 

- Ne skrivamo veliku želju da građanima Varaždinskih Toplicama vratimo osmijeh na lice, a gradu sjaj kakav ga je krasio stoljećima, još od antičkih vremena. Novo gradsko čelništvo radi s velikom odgovornošću, a sve kako bismo ovaj grad učinili što kvalitetnijim mjestom za život – poručio je Franjo Prstec, predsjednik Gradskog vijeća.

Posebno nadahnuta u svom govoru bila je gradonačelnica Dragica Ratković.

- Želim vam pričati o gradu koji je davno, davno izgubio svoj sjaj, koji je zaspao u svojoj ljepoti i koji čeka da ga probudimo iz sna, da ga vratimo na mjesto koje mu pripada, tamo gdje je sjajio poput najdivnijeg i najsjajnijeg bisera. Želimo oživjeti stari duh Varaždinskih Toplica – istaknula je gradonačelnica Ratković.

Uručene i nagrade

Svečana sjednica bila je prilika za uručivanje nagrada i priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama u proteklom razdoblju. Nagradu za iznimna dostignuća primili su mladi matematičar Filip Križanić za osvojeno prvo mjesto na ovogodišnjem Državnom natjecanju iz matematike i Športski nogometni klub Polet iz Tuhovca za ostvarene sportske uspjehe proteklih nekoliko godina te za naslov prvaka Druge Županijske nogometne lige, osvojen ove godine.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i svijetu pripala je Marinu Šimeku za osvojeno 1. mjesto u juniorskoj kategoriji 'Muška salonska frizura na lutki' i seniorskoj kategoriji 'Muška salonska frizura na lutki', 2. mjesto u kategoriji 'Muško šišanje' seniori (živi model) te 5. mjesto u kategoriji 'Muški Full Fashion' seniori (živi model).

Medalje Grada završile su u rukama Silvije Novak za uspješan i kvalitetan rad u volonterskom vođenju dječjeg zbora 'Martinčeki' Župe sv. Martina biskupa, Dječjeg vrtića 'Tratinčica' za kvalitetan i kreativan odgojno-obrazovni rad u čije je ime nagradu primila ravnateljica Linda Novačić.

Saša Josip Milec medalju je osvojio za uspješno vođenje Goyu Ryu Karate Do kluba, Nino Kanešić za uspješno vođenje obrta brijačnice u Varaždinskim Toplicama, Ankica Ivanušec za dugogodišnji predani humanitarni i karitativan rad koji ostvaruje kao voditeljica Caritasa,

Zlatku Čmigoviću medalja je uručena za uspjeh postignut u mentorstvu učenika sedmog razreda, matematičara Filipa Križanića, Nevenki Barete za postignute uspjehe u mentorstvu učenika, prezentaciji i osmišljavanju školskih matematičkih projekata.

Medalju su, za sportske uspjehe, osvojile i članice vatrogasne mladeži DVD-a Varaždinske Toplice: Ana Vukalović, Mirta Košćak, Lucija Košćak, Lea Rissi, Lana Šimek, Martina Zorman, Mateja Dvorski, Katarina Kopjar, Larae Hrastić, Dalija Herdoman, Jana Huzjak, Marlena Debić i Silvana Koren te njihovi voditelji Marinela Belavić, Ljiljana Belavić Kliček, Nikolina Pantaler, Silvija Kopjar i Ivan Ratković.

Najviše gradsko priznanje, Nagrada za životno djelo uručena je Željku Dvekaru, za njegovo herojstvo u Domovinskom ratu te izniman doprinos promicanju i ugledu Varaždinskih Toplica.

Adrenalinski spust

Po završetku sjednice uzvanici su se pridružili brojnim šetačima na gradskim ulicama. Naime, povodom Dana grada organizirana je i trodnevna manifestacija 'Lovrečevo festival 2017.', koja na nekoliko lokacija nudi raznolike sadržaje.

Grad je za ovu priliku podijeljen na četiri tematske cjeline – Vinski, Urbani i Eko grad te Grad zabave, u kojima svatko može pronaći nešto po svojem ukusu. Živa svirka popularnih sastava, craft pive, tradicijski proizvodi, bogata gastro ponuda i još mnogo toga privlači pažnju.

Posebna atrakcija koja okupira pozornost najmlađih posjetitelja je najveći i najneobičniji vodeni tobogan, dugačak čak 150 metara. Nitko ne želi propustiti spuštanje kroz gradsko središte na ovoj, uistinu jedinstvenoj adrenalinskoj atrakciji.

Lovrečevo festival traje tijekom cijelog vikenda, pa su svi oni željni dobre zabave i raznolikog sadržaja pozvani da posjete Varaždinske Toplice.

> LOVREČEVO Vodeni tobogan u centru Var. Toplica spreman, evo kako će izgledati

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!