Vijesti / Društvo

DOMOVINSKI RAT Sjećanje na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića

DOMOVINSKI RAT Sjećanje na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom na posljednjim počivalištima na groblju u Kamenici, u nazočnosti njihovih obitelji, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Dinka Tandare, predstavnika braniteljskih udruga, Policijske uprave Varaždinske, Policijske postaje Ivanec i drugih, u subotu 26. kolovoza popodne odana je počast hrvatskim braniteljima Tomi Jamboru, Stjepanu Vusiću i Josipu Kapustiću, poginulim u obrani Vukovara 1991. godine.

Nastavak je uslijedio na sportskom igralištu u Žarovnici, gdje je upriličena svečanost otvaranja 12. memorijalnog malonogometnog turnira sjećanja na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednik Udruge Hrvatski Časnički Zbor Ivanec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira, Vladimir Debeljak, zamjenik načelnika PU varaždinske, Darko Blaži, zamjenik župana Varaždinske županije, Tomislav Paljak, zatim zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca, Branko Putarek, te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, Dinko Tandara.

Svi su oni u svojim govorima istaknuli kako su Jambor, Kapustić i Vusić u obrani hrvatske slobode dali najviše što su mogli, svoje živote, a ta njihova žrtva nije bila uzaludna.

Navevši također da je nužno održavanje ovakih manifestacija kako bi se trajno čuvalo sjećanje na njih i njihovu žrtvu, te istina prenosila na nove naraštaje.
12. memorijalni malonogometni turnir sjećanja otvorenim je proglasio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, Dinko Tandara.

Nakon toga, predsjednik i član Organizacijskog odbora, Vladimir Debeljak i Zvonko Galić, uručili su spomen plakete mladim, desetogodišnjim, igračima Ivančice i Lepoglave koji su odigrali revijalnu utakmicu u kojoj su slavili Lepoglavčani, a u kojoj je sam rezultat, kako je napomenuo Debeljak, bio manje bitan.

A tijekom zajedničkog druženja nakon svečanosti otvaranja turnira, obiteljima Stjepana Vusića, Tome Jambora i Josipa Kapustića, zamjenik župana Tomislav Paljak uručio je poklon-pakete, u svoje, u ime župana Radimira Čačića te Varaždinske županije. Također, Paljak je braniteljskim udrugama u ime Varaždinske županije darovao nogometne lopte, koje je primio Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec.

Na seniorskom turniru sudjelovalo je sedam momčadi, a nakon razigravanja po skupinama koje se igralo u Žarovnici, četiri su izborile plasman u polufinale, koje se igralo u nedjelju u Jerovcu. Pobjednik turnira je Žarovnica, drugo mjesto osvojila je ekipa Bednje, a treće Caffe bar Passenger. Najbolji strijelac je Nino Brezovec iz Jerovca, a najbolji vratar Edi Petak, član ekipe Bednja.

Nagrade najboljim timovima i pojedincima uručio je Robert Dukarić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglava.

A u memorijalnoj revijalnoj utakmici, ekipa branitelja iz Lepoglave bila je bolja od ivanečke.

Kako se manifestacija tradicionalno održava u dane blagdana Svetog Bartola, zaštitnika župe Kamenica, obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga su u četvrtak nazočili procesiji u Kamenici, te položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju kod Vatrogasnog doma u Kamenici.

Manifestacija se održala u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, Hrvatskog časničkog zbora Ivanec, HVIDRA – e Ivanec i Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, pod pokroviteljstvom gradova Ivanca i Lepoglave, Ministarstva hrvatskih branitelja, poduzeća TRC Croatia i uz značajnu još nekih donatora, sponzora i pojedinaca, kao i Mjesnih odbora Žarovnica i Jerovec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci