Vijesti / Društvo

Započela FSec sigurnosna konferencija, na otvorenju i ministrica Blaženka Divjak

Započela FSec sigurnosna konferencija, na otvorenju i ministrica Blaženka Divjak

Danas je u HNK-u u Varaždinu u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike i partnerskih institucija i tvrtki započela sedma po redu FSec sigurnosna konferencija. FSec je najveća konferencija vezana uz informacijsku sigurnost u Hrvatskoj i regiji.

Konferencija FSec2017 je okupila više od 470 stručnjaka što iz nacionalnih institucija koje pokrivaju područje sigurnosti, što iz tvrtki koje se bave ovim danas vrlo zanimljivim područjem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj konferencije je i bio okupiti neke od najvećih svjetskih stručnjaka, te tvrtki koje se bave područjem sigurnosti, kako bi razmijenili znanja, prezentirali današnje trendove, iskustva te proanalizirali moguće buduće prijetnje.

Rizici i zaštite

Informacijska i kibernetička sigurnost su ključni izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva pa tako i Republika Hrvatska.

Postizanje i održavanje zadovoljavajuće razine sigurnosti na ovim područjima ovisi o dostupnosti odgovarajućeg broja angažiranih i kompetentnih stručnjaka, ali i o svijesti javnosti o rizicima i primjerenim načinima zaštite.

Upravo je školovanje stručnjaka i podizanje svijesti o rizicima i primjerenim načinima zaštite jedna od glavnih zadaća FSec konferencija, pa tako i ovogodišnje.

> Tonimir Kišasondi: 'Softverske ranjivosti pogoduju krađama, možda i ubojstvima'

U ime organizacijskog odbora konferencije, doc. dr. sc. Tonimir Kišasondi je svečano otvorio skup, a osim njega sve sudionike su pozdravili i ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, brigadir Damir Terzić, Izaslanik Predsjednice RH, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina Zlatan Avar, te dekan Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Neven Vrček.

Prvo pozvano predavanje održao je Alan Đurić, izvršni direktor tvrtke Wire i jedan od suosnivača Skypea, s predavanjem o privatnosti podataka i sigurnosti komunikacije na Internetu.

Nakon njega predavanje je održala Jaya Baloo, direktorica informacijske sigurnosti u KPN-u, vodećem telekomu u Europi. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana uslijedit će još niz kvalitetnih predavanja i radionica, koje će se odvijati na pet pozornica istovremeno.

 

Izlaganje će održati ljudi iz hakerske zajednice Chaos Computer Club, tvrtki Google, Cisco, Wire, Kaspersky ResetSecurity, itd. Značajno unapređenje konferencije je i Job Fair koji se održava tijekom trajanja konferencije, a kojemu je cilj spojiti zainteresirane poslodavce i sigurnosne stručnjake.

Održat će se i 2 okrugla stola o društveno i tehnološki značajnim temama GDPR i o normi za e-plaćanje PSD2.

Više informacija o FSec2017 konferenciji potražiti na webu konferencije: https://fsec.foi.hr.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!