Vijesti / Društvo

HUMANITARNI TENIS Za Udrugu Pogled ove godine prikupljeno više od 28 tisuća kuna

HUMANITARNI TENIS Za Udrugu Pogled ove godine prikupljeno više od 28 tisuća kuna

U subotu, 9. rujna, na terenima TK Varteks u organizaciji Tenis kluba 'Varteks', Udruge za autizam 'Pogled', NC Lions Cluba Varaždin Millennium i Hrvatskog društva skladatelja - HDS ZAMP (koje se kao jedan od suorganizatora odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih glazbenih djela i iznosa troškova naplate) održan je 7. po redu humanitarni teniski turnir za prikupljanje sredstava neophodnih za nabavku opreme, rekvizita, materijala i pomagala za radno osposobljavanje djece s poremećajima iz spektra autizma starosti 13 do 16 godina, članove udruge Pogled.

> FOTO Tenis i autizam: Odlična atmosfera na tradicionalnom humanitarnom turniru

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti.

Udruga broji 147 članova od koji je 142 djece. Naša djeca rastu i moramo misliti na njihovu budućnost i samostalno funkcioniranje u društvu. Rad i integracija u društvo putem rada osnovica su njihovog samostalnog života.

Uz pomoć prikupljenih sredstava osigurat će se preduvjeti za njihovo radno osposobljavanje, a time i lakše uključivanje u život zajednice.

U subotu je, već tradicionalno, na terenima TK Varteks 111 sudionica i sudionika platilo kotizacije za sudjelovanje na turniru te su odigrani mečevi u tri kategorije (ženski, muški i mješoviti parovi).

Stotinučetrdeset (140) donatora su poklanjajući svoje usluge i proizvode omogućili organizaciju tombole za dodatno prikupljanje sredstava, ili su direktno na žiro račun otvoren za potrebe ove humanitarne akcije uplatili svoje novčane priloge. Dio prihoda od prodanih pića tijekom održavanja turnira također je uplaćen u fond za navedene svrhe, a prikupljeno je ukupno 28.390 kuna.

Svi sudionici su, osim humanitarnog, pokazali i izniman sportski duh i odigrali niz dobrih mečeva, a najbolji među njima bili su: u kategoriji ženskih parova: I. mjesto – Branka Prstec Veronek i Nika Svetec te II. mjesto Jasmina Novak i Nada Cvek. U kategoriji muških parova: I. mjesto – Hrvoje Mikašek i Matija Roki te II. mjesto – Matija Godinić i Nikola Prpić, a u kategoriji mješovitih parova: Jasmina Novak i Matija Roki te II. mjesto – Tanja Martinčević i Vedad Dračić.

Uz prigodan zabavni program slavlje nakon odigranog turnira potrajalo je duboko u noć.

Svoje priloge i sljedećih 8 dana možete uplaćivati na žiro račun koji je otvoren za potrebe ove humanitarne akcije: NC Lions Club Varaždin Millennium – Teniski turnir; Privredna banka Zagreb, IBAN br. HR4023400091510877523 – za humanitarni teniski turnir 2017.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!