Vijesti / Društvo

BRZA PRUGA Lepoglavska spojnica: Od Varaždina do Zagreba za samo 40 minuta!

BRZA PRUGA Lepoglavska spojnica: Od Varaždina do Zagreba za samo 40 minuta!

Ključne odluke za sjever Hrvatske donijela je Vlada RH na današnjoj sjednici, 14. rujna, izvjestili su iz Varaždinske županije.

Nova trasa željezničke pruge od Čakovca i Varaždina preko Lepoglave i Zaboka do Zagreba, ali i brza cesta koja će Čakovec i Varaždin preko Krapine povezati sa Zagrebom izrijekom su uvrštene u konačni tekst Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. do 2030. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konačni tekst Strategije će, prema odluci Vlade, biti objavljen na internetskim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Lepoglavska spojnica

Upravo to je prošli tjedan najavio župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji ističe da je željeznička trasa, koja predviđa izgradnju tzv. lepoglavske spojnice, iznimno važna za daljnji razvoj Varaždinske i Međimurske županije.

- Iako smo i na temelju dosadašnjeg teksta Strategije mogli krenuti u projektiranje, Vlada RH je današnjom odlukom i izrijekom uvrstila novu trasu brze pruge od Čakovca i Varaždina preko Lepoglave do Zagreba u nacionalnu Strategiju prometnog razvoja. Za nas je iznimno bitno što je Vlada tu trasu pruge istaknula kao važan primjer regionalnog povezivanja Varaždinske i Međimurske županije sa Zagrebom – rekao je župan Čačić.

Projekt brze pruge financirao bi se putem EU fondova, a put od Varaždina do Zagreba time bi se značajno skratio, na svega 40 minuta, a od Čakovca do Zagreba na 50 minuta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci