Vijesti / Društvo

PREHRANA Škole će mlijeko, voće i povrće kupovati od lokalnih OPG-ova

PREHRANA Škole će mlijeko, voće i povrće kupovati od lokalnih OPG-ova

Škole u Varaždinskoj županiji kupovat će lokalno uzgojenu i proizvedenu hranu. Na sastanku ravnatelja osnovnih i srednjih škola s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava dogovoreni su prvi koraci. Ministarstvo poljoprivrede je školama dalo mogućnost da same odaberu lokalne poljoprivredne proizvođače od kojih će nabavljati svježe voće, povrće, mlijeko i mliječne proizvode, a Varaždinska županija je to proširila na cijelu školsku kuhinju.

- Dobra je vijest što nam je omogućeno uvođenje najkraćih mogućih putova od domaćih proizvođača do školskih kuhinja. Prema procjeni, oko 9 milijuna kuna je vrijednost proizvoda koji se nabavljaju za potrebe školske kuhinje. Kad bi samo 20 posto tog iznosa ostalo u lokalnoj zajednici, svi bismo bili i više nego sretni, jer bi se na taj način jačalo lokalno gospodarstvo - rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj je da se osim mlijeka, voća i povrća svim učenicima omogućiti i dodatni obrok svježeg voća i povrća te mliječnih proizvoda.

Europska komisija je Hrvatskoj za to dodijelila oko 2,5 milijuna eura, a Varaždinskoj županiji pripada oko 900.000 kuna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci