Vijesti / Društvo

Vodostaj Bednje u opadanju, cesta Jalševec – Donja Poljana i dalje zatvorena

Vodostaj Bednje u opadanju, cesta Jalševec – Donja Poljana i dalje zatvorena

Velika količina kiše koja je proteklih dana pala na području sjeverozapadne Hrvatske, dovela je i do rasta vodostaja rijeka Drave, Bednje i Plitvice. Posebna pozornost okrenuta je Bednji, koja se u četvrtak prijepodne izlila na potezu između Novog Marofa i Ključa, zbog čega su za sav promet bile zatvorene županijske ceste Podevčevo – Beletinec i Novi Marof – Ključ, kao i lokalna cesta Presečno – Krušljevec.

Vodeni val zaprijetio je i Varaždinskim Toplicama, gdje su u srijedu na snagu stupile redovne mjere obrane od poplave. Iako većih problema nije bilo, dogovorom Centra 112, policije i vatrogasaca, preventivno se započelo s ispumpavanjem vode.

Dobra vijest je i što je vodostaje Bednje uzvodno od Varaždinskih Toplica u osjetnom opadanju. Na mjernoj stanici Lepoglava, vodostaj Bednje je u samo jednom danu pao za 107 centimetara, a na mjernoj stanici Železnica za čak 247 centimetara.

Policija u današnjem priopćenju javlja da je zbog prelijevanja vode preko kolnika za sav promet zatvorena cesta Jalševec – Donja Poljana. Promet se odvija obilaznim pravcima, a pozivaju građane na oprez i poštivanje prometne signalizacije.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!