Vijesti / Društvo

NOVI REKORD! U Vidovcu pripremljena sarma duga čak 1320 metara!

NOVI REKORD! U Vidovcu pripremljena sarma duga čak 1320 metara!

Oko 1200 glavica zelja i čak 50 kuhara, kojima je dirigirao poznati kuhar i predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni, bilo je potrebno kako bi se danas na Zeljarijadi srušio stari rekord u duljini sarme od 1.300 metara! Novi rekord je 1.320 metara, a čast rezanja te mega-sarme pripala je županu Varaždinske županije Radimiru Čačiću i načelniku Općine Vidovec Bruni Hraniću.

Naravno, interes za sarmu bio je više no velik, a tome je doprinjelo i lijepo vrijeme koje nas je dočekalo na prvi dan jeseni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No bogat program ovogodišnje Zeljarijade počeo je već u jutarnjim satima. Tako je natjecanje 'Zeljarski kotlić' započelo u 9 sati i 30 minuta, a najboljim kuharima pokazala se ekipa MRK 'Vidovec'. Također je započeo i Sajam starih zanata i Gospodarski sajam.

A program će se nastaviti sve do kasno u noć. U 17 sati počinje Županijska smotra izvornog folklora i Međunarodna smotra folklora, dok će večer pripasti glazbi. Prvo u 19 sati nastupa grupa 'Casablanca', a nakon njih Zlatko Pejaković.

Kako je bilo u Vidovcu u podnevnim satima, pogledajte na fotografije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci