Vijesti / Društvo

PROTIV MRŽNJE Petrijanečka osnovna škola sudjeluje u europskom projektu

PROTIV MRŽNJE Petrijanečka osnovna škola sudjeluje u europskom projektu

Od 4. rujna 2017. do 3. rujna 2019. godine provodi se ERASMUS + projekt 'No Place for Hate' ('Nema mjesta mržnji'). Riječ je o projektu školskih partnerstava u sklopu Ključne aktivnosti 2 u području odgoja i općeg obrazovanja.

U projektu sudjeluju Osnovna škola Petrijanec iz Varaždinske županije, Scoala Gimnaziala nr.1 Branesti iz Rumunjske, 23 Nisan Ortaokulu iz Turske, Agrupamento de Escolas Alexandre Herculano iz Portugala, Szkola Podstawowa nr 7 w Ostrowie Wielkopolskim iz Poljske te Alec Hunter Academy iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Projekt se financira iz odobrenih sredstava Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 147.370 eura, od čega je za Osnovnu školu Petrijanec namijenjeno 26.445 eura. Tijekom projekta održat će se više sastanaka partnera i događaja na kojima će se projekt prezentirati javnosti.

Projektom je obuhvaćeno nekoliko mobilnosti u kojima će sudjelovati ravnateljica škole Valerija Paljak, koordinatorica projekta Jasminka Belščak, 7 učitelja te 12 učenika OŠ Petrijanec. Škola će tijekom proljeća 2018. godine organizirati sedmodnevni tečaj web 2.0 i drugih ICT alata koji će pohađati 16 učitelja iz partnerskih škola.

Ciljevi projekta su sprječavanje diskriminacije, rasizma, mržnje, netolerancije i predrasuda, promicanje komunikacije među učenicima različitih nacionalnosti, kultura i religija, unaprjeđenje znanja o europskoj kulturnoj baštini i partnerskim zemljama.

Učenici će sudjelovati u aktivnostima putem kojih će kroz komunikaciju s europskim vršnjacima steći veće samopouzdanje, razvijati tehnike timskog rada, dijeliti ideje i stjecati vještine uporabe ICT aplikacija.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!