Vijesti / Društvo

Aktivirana brojna klizišta na području Grada Lepoglave i Općine Donja Voća

Aktivirana brojna klizišta na području Grada Lepoglave i Općine Donja Voća

Obilne su kiše, na samo na područjima uz rijeke i potoke na kojima je došlo do izlijevanja vode iz korita i plavljena okoline, štetu pričinile i u visinskim dijelovima područja grada Lepoglave.

Naime, kiša je prouzročila i klizanje tla. Pojavila su se klizišta koja su oštetila lokalne ceste te prijete stambenim objektima. Najpogođenije je pogranično područje Višnjice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Aktivirala su se klizišta na nekoliko lokalnih cesta, a jedno od njih oštetilo je i cestu na području na kojem graniče Grad Lepoglava i Općina Donja Voća.

U Višnjici, točnije u Zalužju, ponovno se aktiviralo klizište u neposrednoj blizini obiteljske kuće.

- Obilaskom terena, utvrdili smo trenutno stanje i popis lokacija na kojima su se aktivirala klizišta, posebno na području Zlogonja gdje zajednički s općinom Donja Voća izviđamo mogućnost brze sanacije prometnice koja bi mogla ozbiljno ugroziti sigurnost u prometu, ali i otežati prometovanje mještana tamošnjeg zaselka. Nisu bolje prošla ni privatna zemljišta koja su također, natopljena vodom, jednostavno samo kliznula i odronila se. Procjenjujemo štetu koja zasigurno sigurno neće biti mala – istaknuo je nakon obilaska terena zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Prvi korak u sanaciji navedenih klizišta izrada je potrebnih projekata kako bi se sanacija obavila stručno i kvalitetno i time na istim mjestima spriječila aktivacija klizišta.

Inače, Grad Lepoglava još uvijek sanira klizišta nastala prethodnih godinama.

Riječ je o tehnički složenim i financijski zahtjevnim zahvatima kojima se troše proračunska sredstva koja se ne ulažu u razvoj već vraćanja trenutnog stanja u prvobitno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci