Vijesti / Društvo

KONFERENCIJA Vodeći stručnjaci o trendovima u području informacijskih sustava

KONFERENCIJA Vodeći stručnjaci o trendovima u području informacijskih sustava

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 27. rujna je svečano otvorena međunarodna znanstvena konferencija posvećena  informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2017.

Otvorenju je nazočila prof. dr. sc. Blaženka  Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, koja je održala prigodan pozdravni govor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknula je veliki značaj ove konferencije, osobito jer se kontinuirano održava već gotovo 30 godina. Uz ministricu, pozdravni govor  je održao i gospodin Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina koji je rekao kako mu je zadovoljstvo vratiti se na  svoj fakultet i prisustvovati ovakvom događanju.

Dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Neven Vrček i Predsjednik Programskog odbora CECIIS prof. dr. sc. Vjeran Strahonja također su istaknuli kako je ova konferencija tradicija Fakulteta organizacije i informatike te njezin najvažniji međunarodni događaj. CECIIS je ujedno prilika za upoznavanje i umrežavanje te stvaranje novih poslovnih prilika.

Profesor Strahonja kazao je kako je kontinuirano održavanje konferencije veliki izazov, osobito jer je posljednjih godina mnogo manjih konferencija zatvorilo svoja vrata. Kroz godine su se teme konferencije mijenjale u korak s trendovima u informacijsko-komunikacijskom  sektoru. Ove godine tematski je naglasak na budućim trendovima u informacijsko-komunikacijskim znanostima.

Pozvana predavanja održala su dva renomirana svjetska stručnjaka s bogatim životopisima i iskustvom: profesor Branislav Selić, osnivač i predsjednik kanadske kompanije Malina Software Corporation održao je prezentaciju na temu 'On the Engineering of Software-Based Systems for the 21st Century', dok je profesor Sokratis K. Katsikas, profesor na Norveškom sveučilištu znanosti i tehnologije (NTNU) održao prezentaciju na temu 'Security and privacy challenges in intelligent information systems'.

U tri dana trajanja konferencije svoje radove prezentirali su znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz dvanaest zemalja Europe i svijeta. Uz CECIIS se već tradicionalno odvijaju paralelna događanja koja su povezana s temom konferencije. 

Prvi dan konferencije CECIIS održava se Dan e-Škola, koji je također otvorila ministrica Divjak. Ravnatelj CARNeta, gospodin Goran Kezunović predstavio je projekt 'e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci