PUME SLAVE Obilježavanje 25. obljetnice počinje misom, završava koncertima

Udruga veterana 7. gardijska brigada ‘Puma’ danas je u Gradskoj vijećnici predstavila program obilježavanje 25. godišnjice osnutka legendarne brigade.

Obilježavanje počinje 14. listopada misom u 10 sati u kapelici Svetog Jurja, a sve će biti zaokruženo Svečanom akademijom 22. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Točka na ‘i’ bit će koncerti varaždinskih bendova 23. prosinca, kao i koncert Marka Perkovića Thompsona 24. prosinca, iako nije dio službenog dijela programa.

U predstojećem razdoblju Udruga će organizirati brojne sportske, likovne i glazbene aktivnosti te javnu tribinu.

Već 17. listopada Udruga će promovirati svoju jubilarnu poštansku marku u Hrvatskom Saboru.

Od aktivnosti dalje slijede sportska manifestacija učenika srednjih škola 24. listopada u dvorani Graberje, a za sve ljubitelje glazbe organiziran je koncert Puhačkog orkestra Hrvatske vojske 23. listopada i koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i Klape Sveti Juraj 21. studenog.

U palači Herzer 12. prosinca održati i izložba ‘7. gardijska brigada ‘PUMA’.

Mjesta se našlo i za kazališnu predstavu ‘Balade Petrice Kerempuha’ koje će se održati 5. studenog u HNK Varaždin s početkom u 19 sati.

Za sve koje zanima povijest, 14. prosinca organizirana je javna tribina pod nazivom ‘Uloga i doprinos 7. gardijske brigade PUMA u stvaranju samostalne Hrvatske’.

Sve braniteljske zadruge svoje će proizvode moći predstaviti 16. prosinca u skopu ‘Adventa u Varaždinu’.

Zadnja nekoliko dana obilježavanja obljetnice namijenjana su polaganju vijenaca prvo 21. prosinca na Vinici, a zatim 22. prosinca u kapelici Svetog Jurja.

Za zadnji dan 23. prosinca organiziran je koncert ‘Varaždinske rock snage za ‘PUME’, koji će biti održan u Rogozu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije