Vijesti / Društvo

Maruševec dobiva novo parkiralište sa 109 parkirnih mjesta, radovi su u tijeku

Maruševec dobiva novo parkiralište sa 109 parkirnih mjesta, radovi su u tijeku

Mještani općine Maruševec, ali i građani koji su posjetili unazad desetak dana mjesno groblje, mogli su primijetiti radove i radne strojeve uz groblje u Maruševcu. Riječ je o radovima na modernizaciji parkirališta koji će potrajati sljedeća dva tjedna.

Naime, krajem kolovoza ove godine Općina Maruševec raspisala je natječaj za dostavu ponuda za izvođenje radova izgradnje parkirališta kod groblja u Maruševcu. Početkom rujna na temelju pristiglih ponuda odabran je izvođač radova, vrijednih gotovo pola milijuna kuna.

Na adresu Općine Maruševec pristigle su tada tri ponude, a prema kriteriju za odabir ponude, Povjerenstvo je kao najpovoljniju odabralo ponudu Niskogradnje Huđek iz Petrijanca. Vrijednost radova na izgradnji parkirališta iznose 498.645,46 kuna, koji će u cijelosti biti financirani iz proračuna Općine Maruševec.

Djelatnici izvođača započeli su početkom ovog mjeseca s radovima prema tehničkoj dokumentaciji, a predviđeni rok završetka uređenja parkirališta druga je polovica listopada ove godine.

Ukupna površina parkirališta iznosit će oko 3.200 četvornih metara, na kojoj će biti ukupno 109 parkirnih mjesta, od kojih je šest predviđeno za osobe s invaliditetom.

S obzirom na to da se radi o ozbiljnoj investiciji financiranoj iz općinskog proračuna, radove uz groblje redovito obilaze načelnik i zamjenik načelnika Općine Maruševec Damir Šprem i Mario Klapša, naglašavajući značaj ovog parkirališta kako za mještane općine tako i za građane čiji najmiliji počivaju na groblju u Maruševcu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!