Vijesti / Društvo

NAPAD 'Pas bez lajne šeće gradom i napada pse, a njegova vlasnica to promatra'

NAPAD 'Pas bez lajne šeće gradom i napada pse, a njegova vlasnica to promatra'

Varaždinka Janja uputila se u uobičajenu gradsku šetnju sa psom, no u jednom je trenutku doživjela neugodno iskustvo. Naime, njezinog je psa, iz čista mira, prepričava Janja, napao veći pas, koji je bio u pratnji svoje vlasnice, ali ona pritom nije učinila ništa da to spriječi.

- Nakon što je moj pas bio ozlijeđen odjurila sam veterinaru i na sreću je sve prošlo, iako ću troškove liječenja snositi sama. Dakle, riječ je o ženi starije životne dobi koja svog psa šeće Varaždinom najčešće bez povodca i brnjice, a čula sam od mnogo ljudi kako su njihovi ljubimci s tim psom imali 'okršaj' - rekla je Janja, dodavši da je pas crne boje i srednjeg rasta, a napada pse manje od sebe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kad vlasnica i pas šeću kvartom u kojem žive, svi koji imaju malene pse, stavljaju ih u ruke kako ne bi došlo do problema. Nije u redu da svi strahuju od psa koji nije pod kontrolom, a po Pravilniku spada u opasne pse, obzirom da je već bez ikakvog razloga napao druge.

Sličan slučaj dogodio se i Anji prije nekoliko mjeseci.

- Pas je bio u šetnji, bez povodca, u pratnji vlasnice koja prilikom napada nije 'ni trepnula', a nakon događaja otišla je bez riječi! Na sreću, moja kujica nije bila teže ozlijeđena, no kasnije sam saznala da je dosta ljubimaca mojih poznanika imalo neugodnih iskustva s tim psom.

Janja je slučaj prijavila u ured komunalnih redara Grada Varaždina, a pritom joj je rečeno da će izaći na teren.

- Prije nekoliko dana ponovno sam vidjela da žena šeće psa bez povodca i ponovno sam nazvala komunalne redare koji su odgovorili isto kao i prvi put - da će izaći na teren.

Velimir Težak, jedan od gradskih redara, rekao je kako s tim slučajem nije upoznat, no njegovi kolege zasigurno jesu.

- 'Rekla - kazala' priče nam ništa ne znače, no nakon što dobijemo takvu prijavu, izlazimo na teren. Problem je taj da osobu možemo kazniti tek kad ju zateknemo na licu mjesta. U ovom slučaju gospođu bismo trebali vidjeti u gradu kako šeće psa pez povodca po javnim površinama te je kazniti, obzirom da je to prekršaj za koji su propisane kazne od 500 do 1500 kuna - komentirao je, dodavši da nakon što zateknu osobu u prekršaju pišu zapisnik koji se potom šalje na sud.

Janja i Anja su sretne što njihovi kućni ljubimci nisu teže ozlijeđeni, no smatraju kako bi 'vlasnicu trebalo za početak novčano kazniti, što će joj, nadaju se, biti upozorenje da njezin pas ne može ugrožavati ostale'.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!