Vijesti / Društvo

Božena Kapitarić predala donaciju: Viničanci su pokazali veliko srce

 Božena Kapitarić predala donaciju: Viničanci su pokazali veliko srce

U Općini Vinica je bilo svečano u srijedu, a razlog je primopredaja vrijedne donacija, nakon završetka humanitarne akcije 'Cvijećem do pomoći', koju je incirala i vodila Božena Kapitarić, sestra godine.

> NAJ SESTRA 'Teško je biti nemoćan i prihvatiti da liječenje ne daje rezultate'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Akcija je započela u travnju, kupovinom sadnica i pripremom cvijeća i biljaka, koje su se kupovale, a sav prihod išao je u humanitarne svrhe. Ukupno je prikupljeno 7.800 kuna, za što su kupljena oprema i pomagala, koja su donirana Dječjem vrtiću 'Sreća', Osnovnoj školi Vinica te za potrebe palijativne skrbi Općine Vinica.

- Znamo da je općina Vinica poznata po svojem cvijeći u hortikulturi, pa smo hteli povezati tu činjenicu i humanitarni karakter - rekla je Božena Kapitarić, koja je inače rođena Viničanka, stoga se odlučila pomoći rodnoj grudi, a naišla je na širok odaziv brojnih pojedinaca i tvrtki.

- Pomogle su brojne tvrtke, obrti, institucije, prikupili smo više od tisuću sadnica, a na kraju hvala i svim Viničancima, koji su kupili cvijeće i bez kojih to ne bi bilo moguće. Posebno hvala općini, načelniku, Snježani Kovačić, a posebno hvala i Snježani Gašparić, mojoj kumi i velikoj prijateljici. Moram priznati da sam u početku bila čak i malo skeptična, ali Viničanci su pokazali da imaju veliko srce – istaknula je Božena Kapitarić.

Uime dječjeg vrtića Sreća donaciju didaktičkih pomagala primila je ravnateljica Kristina Posavi.

- Djeca uče najviše čineći. Stoga će ova didaktička pomagala jako dobro doći djeci u učenju, a uključit ćemo se i aktivno u akciju, iduće godine – ističe ravnateljica DV Sreća..

Ispred viničke osnovne škole, donaciju je primila v.d. ravnateljica Mirjana Jambriško, ujedno i zamjenica načelnika općine. A Snježana Kovačić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vinica, primila je donaciju za potrebe općinske palijativne skrbi, koja se izuzetno aktivno provodi u ovoj općini.

- Uime svih stanovnika općine Vinica, zahvaljujem se, u prvom redu našoj Viničanki Boženi Kapitarić, koja je došla na ovu ideju. Mi smo je naravno, objeručke prihvatili, i na kraju završili na ovakav lijepi način. Hvala svima koji su sudjelovali i na bilo koji način pomogli – istaknuo je načelnik općine Marijan Kostanjevac.

Što se tiče idućeg izdanja ove akcije, čini se ne treba sumnjati da će i idućeg proljeća, Viničanci moći pokazati svoje veliko srce. Angažman naj-sestre Božene Kapitarić neće izostati.

- Akcija ide i dalje, upriličit ćemo i iduće godine sličnu akciju, nadam se najmanje s jednakim uspjehom – istaknula je 'prva sestra' Hrvatske.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci