Vijesti / Društvo

Grad Varaždin nema financijska sredstva za čuvare parkirališta za bicikle

Grad Varaždin nema financijska sredstva za čuvare parkirališta za bicikle

Na 4. sjednici Gradskog Vijeća Grada Varaždina vijćenik Bruno Ister, iz redova SDP-a, predložio je da bi se problemi krađa bicikala na području Varaždina mogli riješiti uvođenjem čuvanih parkirališta na nekoliko mjesta u gradu.

Gradonačelnik Ivan Čehok složio se s idejom te je kazao kako je to dobra inicijativa te je i sam dao neka moguća rješenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> ČUVANA PARKIRALIŠTA 'Nedopustivo je da se naši ljudi boje kupiti novi bicikl'

No izgleda kako Grad Varaždin ipak neće u ostvarivanje takvih projekata, a razlog je financijske naravi.

- Grad u ovom trenutku nema raspoloživih sredstava za osiguranje zaštitara koji bi čuvali parkirališta za bicikle - stoji u službenom odgovoru gradonačelnika na pitanje Brune Istera.

Nije isključena mogućnost čuvanih parkirališta za bicikle u privatnom vlasništvu, a, ističu iz Grada Varaždina, takve inicijative u Varaždinu već postoje.

Dok izgradnja čuvanih parkirališta za bicikle visi u zraku, iz Grada ukazuju kako je videonadzor javnih površina uveden radi prevencije kriminaliteta, pa tako i krađa bicikala.

Tako je postavljeno devet kamera na osam lokacija, a dvije, na Trgu slobode i u Ulici Alojza Stepinca, postavljene su baš u svrhu nadzora stalaka za bicikle.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci