Vijesti / Društvo

SUSRET U HANNOVERU Prva gimnazija Varaždin sudjeluje u novom Erasmus+ projektu

SUSRET U HANNOVERU Prva gimnazija Varaždin sudjeluje u novom Erasmus+ projektu

Od 5. do 9. studenog profesori Prve gimnazije Varaždin Krunoslav Rukelj i Kristina Oršić Manojlović sudjelovali su na transnacionalnom sastanku novog Erasmus+ projekta Prve gimnazije Varaždin s nazivom 'Job Market 4.0 – Challenges for European Work and Life' u njemačkom gradu Hannoveru.

Cilj projekta je istražiti elemente koji su utjecali na tržište rada u prošlosti, kao i trenutne ekonomske i tehnološke promjene na europskoj razini te njihov utjecaj na razvoj vrlo konkurentnog i izazovnog tržišta rada danas. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učenici će tokom projekta intenzivno raditi na sebi te razvoju sposobnosti, vještina i kompetencija koje su im potrebne u 21. stoljeću.

Partnerske škole projekta iz Bugarske, Njemačke, Italije, Hrvatske i Francuske intenzivno su radile na tome da dogovore posljednje detalje projektnih aktivnosti koje će se odvijati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Ovo je ujedno bila prilika posjetiti školu njemačkog partnera Leonore Goldschmidt Schule Mühlenberg, koja je sve profesore oduševila načinom rada i cjelovitim pristupom učeniku. 

Gradonačelnik Hannovera Thomas Herrmann primio je sve profesore u gradskoj vijećnici te im predstavio način rada te ciljeve grada za budućnost te im poželio dobre ideje i uspjeh u projektu.

Projekt predviđa i suradnju s mnogim uspješnim tvrtkama pa su tako profesori imali priliku vidjeti i čuti kako funkcionira tvornica uspješnog brenda Sennheiser.

Na kraju obilaska bilo je vrlo zanimljivo čuti prezentaciju rada na projektu 'Smart house' 17-godišnjeg učenika iz programu tvrtke Sennheiser za učenike.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci